Ole Einar BjörndalenFoto: ALBERTO PIZZOLI
Sotši 2014
8. veebruar 2014, 19:25

Vägev Björndalen kirjutas end rekorditeraamatusse (2)

Laskesuusatamise sprindidistantsil kuldmedali - kokku karjääri seitsmenda olümpiakulla - võitnud legendaarne Ole Einar Björndalen püstitas või kordas sellega mitmeid olümpiamängude rekordeid.

Siin need on:

* 40 aasta ja 12 päeva vanusest Björndalenist sai kõigi aegade vanim taliolümpial individuaalse kuldmedali võitnud sportlane (seni kuulus see rekord Kanada skeletonisõitja Duff Gibsoni nimelele 39 aasta ja 190 päevaga).

* Björndalenil on nüüd kokku 12 olümpiamedalit ehk sama palju kui kaasmaalasest murdmaasuusatamislegendil Björn Daehliel (Daehliel on auhinnakapis (hetkel veel) üks kuldmedal rohkem).

* Björndalen on nüüd võitnud kuldmedali neljadelt erinevatelt mängudelt ja laskesuusatamises medali viitelt erinevatelt mängudelt. Esimeses arvestuses on ta võrdne Aleksandr Tihhonovi, Ricco Grossi ja Claudia Pechsteiniga, teises aga Grossi ja Uschi Disliga.

* Björndaleni esimese ja (seni) viimase olümpiakulla vahele jääb 16 aastat ehk sama palju kui Venemaa murdmaasuusatajal Raisa Smetaninal (1976 - 1992).