Kadri Lehtla võistlus Sotši olümpia laskesuusasprindis läks totaalselt aia taha.Foto: LIIS TREIMANN
Sotši 2014
9. veebruar 2014, 18:37

Kadri Lehtla põrumisest: ma ei tea, mis juhtus (7)

Eesti naiste laskesuusakoondise liider Kadri Lehtla ebaõnnestus sprindis totaalselt – neli trahvi teeninuna lõpetas ta võistluse 69. kohaga, tagapoole Johanna Talihärmist ja Darja Jurlovast.

"Ma ei tea, mis juhtus. Olen täiesti sõnatu. Laskmisleht (sealt näeb sportlane, kuhu tema kuulid täpselt lendasid – toim) külvas minusse vaid arusaamatusi. Mingit loogilist seletust möödalaskudele polnud," sõnas Lehtla, kes 60 parema seast välja jäämise tõttu ei pääse teisipäeval jälitussõidu starti. "Närvid on mul korras. Lihtsalt juhtub vahel ka selliseid võistlusi, ent miks just täna?"

Kaks trahvi teeninud ja 71. koha saanud Grete Gaim esitusega rahule ei jäänud. "Ideaalsetes tingimustes kaks trahvi... ei saa rahul olla. Lamades tiirust rääkides, siis ma ei lase kunagi teist lasku mööda, ikka esimese või viimase. Püstitiirus on esimene märk (sellega Gaim eksis – toim) alati ohtlik. Hingasin vist liiga pikalt.

Sõidust rääkides, siis esimese tõusu lõpus oli jalas veidi liiga raske tunne. Ootasin, et jaksan paremini sõita, sest trennis täitsa lendasin! Aga maksimumpingutuse peal lööb kõik välja – järjekordne tõestus, et siin ei ole kerge võistelda."

Sarnaselt Gaimile mõlemas tiirus korra eksinud ja 67. kohaga lõpetanud Darja Jurlova kurtis, et jõudu nappis. "Väga katastroof mu esitus polnud erinevalt neli trahvi lasknud Kadrist, aga tundsin, et jõudu nappis. Viimane start oli ka päris ammu."