Johanna Talihärm tabas naiste laskesuusasprindis kõik märgid ja sai tubli 48. koha.Foto: LIIS TREIMANN
Sotši 2014
9. veebruar 2014, 18:52

Lisatud galerii!

Johanna Talihärm: ma polnud kunagi varem võistlusel kõiki märke tabanud! (7)

Eesti olümpiakoondise esimese tõelise eneseületusega sai hakkama 19aastane laskesuusataja Johanna Talihärm, kes läbis naiste 7,5 km sprindis mõlemad tiirud puhtalt ning teenis igati kiiduväärse 48. koha.

"Tulemus on väga hea. Ma pole kunagi varem ühelgi võistlusel suutnud nulliga lasta! Olin võistluse eel üsna enesekindel, sest nägin valmistumisega, eelkõige just psühholoogilise poolega, päris kõvasti vaeva. Mõtlesin läbi kõik, mis võistlusel teha on vaja. Eks mind ole psühholoogilise ettevalmistusega aidatud kah," sõnas õnnelik Talihärm.

Ükski teine Eesti naine 60 parema sekka ehk ülehomsesse jälitussõitu ei pääsenud. "Mu eesmärk oli jälitussõitu jõuda ja nüüd on seal eesmärk oma kohta parandada. Jälitussõidu pingelisus – kogu aeg on keegi mu taga ja keegi ees – meeldib mulle väga. Ning tavaliselt pole ma esimeses sõidus kõige paremas hoos, seega loodetavasti sõidan ülehomme paremini."

Eesti naiskonna esinumbris palus Talihärm end siiski mitte tituleerida. "Olümpiale pääsesin viimasena (Talihärm oli otsustaval kontrollvõistlusel parem Kristel Viigipuust – toim). Laskesuusatamises võib kõik väga kiiresti muutuda."