ENAM-VÄHEM: Suusahüppaja Kaarel Nurmsalu sai Sotši olümpial väiksel mäel 37. koha.Foto: Stanislav Moškov
Sotši 2014
10. veebruar 2014, 07:00

Nurmsalu: eesmärk koht 15 parema hulgas (2)

Eile õhtul olümpiamängudel debüteerinud suusahüppaja Kaarel Nurmsalu oli pärast 95meetrist õhulendu ja 37. kohta vastakate tunnete küüsis – polnud vaja end materdada, kuid ka vaimustusest kiljumiseks ei olnud põhjust.

Nurmsalu, kes hüppas väiksel mäel 11. mehena, saabus ajakirjanikele võistlusmuljetest rääkima alles pool tundi pärast sooritust. Kuid siis poetas ta pärleid tava-pärase innukusega.

"Nüüd on olümpiamängudel võisteldud, järgmiseks tuleb tulemus ka teha," lausus Nurmsalu.

"Minu eesmärk on koht 15 parema hulgas, ei tagane sellest sammugi. Tean, et olen selleks võimeline."

Kui laupäeval toimunud kvalifikatsioonivõistluse järel oli Nurmsalu hüppe (92 meetrit) suhtes väga kriitiliselt meelestatud, siis eile leidis ta kiidusõnu.

"Tegelikult oli hea hüpe," arutles Nurmsalu.

"Mõtlesin, et lähen täie raha eest panema. Aga mingi mõistus tuli ikkagi pähe jätta. Tornis asusin nagu sõtta, kerge vibra oli sees. Mõistsin, et see on vähe tähtsam võistlus. Hüppega olen rahul, aga kohaga mitte."

Viimasena pääses teise vooru itaallane Sebastian Colloredo, kes kogus 97meetrise hüppe eest 118,9 punkti. Eestlase saak oli 113,3.

Nurmsalu pole pärast seljaoperatsiooni mõistetavatel põhjustel parimate päevade vormi jõudnud – hüppepagas on liiga väike.

"Meie alal ei saa nii, et teed paar võistlust ning siis tuled ja paned," lausus Nurmsalu.

"Suusahüpped pole murdmaasuusatamine, kus saab aastas startida ainult korra."

Ent järgmise etteaste poole kiikab Nurmsalu lootusrikkalt. "Suurelt mäelt hüppamine on mulle kogu aeg rohkem meeldinud," rõhutab ta.

Suusahüpped

Meeste normaalmägi

1. Kamil Stoch (Poola) 278,0

2. Peter Prevc (Sloveenia) 265,3

3. Anders Bardal (Norra) 264,1

37. Kaarel Nurmsalu 113,3