EBAÕNNEMEES: Trey Hardee (keskel) tõkkejooks ebaõnnestus ja ta jättis Tallinna seitsmevõistluse pooleli. Foto: Tairo Lutter
Kergejõustik
10. veebruar 2014, 07:00

Katkestanud Hardee: lumest on kõrini, kuid tulen Tallinna tagasi!

Lasnamäe kergejõustikuhallis toimunud rahvusvahelisel mitmevõistlusel katkestas võistluse suurfavoriit Trey Hardee enne viimast ala, võitis brasiillane Carlos Chinin. Eesti meistritiitli pälvis haiguse kiuste Kaarel Jõeväli, kes üldkokkuvõttes tuli 5863 punktiga neljandaks.

"Eesmärgiks oligi meistritiitel. Olin pooltõbine ning see röövis teravust ja energiat," tunnistas Jõeväli.

Enim jäi ta rahule kõrgushüppega, kus sai kirja 2.07, ning 1000 meetri jooksuga. "Viimasel alal tuli igal juhul Andres Raja (jäi Jõeväljast maha 40 punktiga – toim) edestada ning andsin endast kõik," rääkis ta.

Jõeväli lisas, et kuigi kahekordse kümnevõistluse maailmameistri Trey Hardee esitused jätsid soovida, oli temast palju tuge: "Temaga võistelda on suur au!"

Avapäeva järel kaheksandal kohal olnud Hardeel ebaõnnestus ka tõkkejooks, teivashüppes sai ta 5.14ga küll alavõidu ning kerkis liidriks, kuid ta otsustas 1000 meetri starti mitte tulla. "Et võistlus läks allamäge ning Sopotis toimuvale sise MMile pürgimine on tähtis, pidasime treeneriga aru ning otsustasime, et ei ole mõtet viimasel alal võistelda," rääkis Hardee, kes teeb eeloleval nädalavahetusel uue võistluse.

Esimest korda Eestis viibinud Hardee jäi siin rahule. "Oleksin selle halva tulemuse võinud kirja saada ka igal pool mujal. Eesti on tore koht, lumest on küll kõrini, kuid kindlasti tulen siia tagasi," muigas ta.

Chinin võitis 5959 punktiga, järgnesid Dominik Distelberger (Austria) ja Artjom Lukjanenko (Venemaa) võrdselt 5863ga.

Naiste seitsmevõistluse võitis venelanna Aleksandra Butvina 4549 punktiga. Eesti parimana püstitas 17aastane Kristella Jurkatamm igal alal isikliku tippmargi ning sai kokku 4015 punkti.