Kaia Kanepi tänab publikut, taamal naiskonna ülejäänud liikmed.Foto: Mati Hiis
Tennis
10. veebruar 2014, 07:00

Eesti naised eeldatult parimad

Nagu eeldada võis, kujunes tennise Föderatsiooni karikasarja turniir Tallinnas Eesti naiskonnale kergeks jalutuskäiguks. Oli selge, et kui mängime tugevaimas koosseisus, ei peagi meie koht olema Euro-Aafrika tsooni III liigas.

Laupäevane poolfinaal ehk II liigasse pääsu suhtes sisuline finaal Taaniga ei erinenud alagrupimängudest. Anett Kontaveit ei andnud hakatuseks Mai Gragele geimigi, seejärel võitis Kaia Kanepi Karen Barbatit 6:2, 6:1. Paarismängust loobuti.

Eestlannadele oli võistlus rohkem treeningu eest. Kontaveit ütleski, et pööras mängude jooksul tähelepanu teatud elementide harjutamisele.

"Proovisin mõnda asja, harjutasin näiteks esimese servi platseerimist. Kõiki asju saab enda tarvis harjutada," tõdes noorem meie kahest liidrist.

"Pidin täna siiski päris tugevalt keskenduma ja mul on hea meel, et oma mäng tuli välja. Täiega siiski nendes kolmes Fed Cupi matšis panema ei pidanud – kui nii palju vastu ei hakata, ei saagi kõike välja panna."

Kanepi rääkis, et erinevalt Kontaveitist ta endale mängudeks erilisi eesmärke ei püstitanud. "Ma ei saa niimoodi plaani seada, olen rohkem intuitsiooni peale mängija. Sain täna vabalt mängida, servi lõin kõvasti," muheles Eesti esireket.

Kanepi lendas juba eile hommikul Katari pealinna Dohasse, kus osaleb täna algaval ligi 2,5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniiril. Seal on üles antud praktiliselt terve maailma paremik.

Kontaveiti tegemistele saab aga jätkuvalt kaasa elada, sest ta lööb sel nädalal kaasa 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga võistlusel Tallinnas. Üles antud mängijatest on tal viies asetus.

Fed Cupil pääses lisaks Eestile tulevaks aastaks II liigasse Iirimaa, kes oli Kreekast üle 2:1.