Kui muud rõõmu ei saa tunda, võib Viktor Romanenkov sel nädalal meid 30 parima hulka jõudmisega Foto: MATI HIIS
Spordiblogi
10. veebruar 2014, 12:06

Nädala pluss | Kui suur on võimalus, et eestlane jõuab Sotšis sel nädalal 30 parema sekka? (12)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 10. veebruari valik:

LÄINUD NÄDALA PLUSS

Kuigi olümpiamängude ajal on antud rubriik reeglina reserveeritud viie rõnga all peetavatele võistlustele, siis seekord teeme erandi. Johanna Talihärmi 48. koht oli eneseületus, kuid nädala plussi mõõtu välja ei anna. Ott Tänaku viies koht Rootsi MM-rallil aga küll. Ott on tagasi ja niidab rivaale kui Saare koduõlu!

LÄINUD NÄDALA MIINUS

Kolme kulla Torino olümpiast võib saada ühe kulla olümpia. Rahvsuvaheline Olümpiakomitee teatas kaks kuud tagasi Kristina Šmigun-Vähile, et tema A-proovide järelkontrollis on leitud kahtlasi molekule.

Praegu on tegemist halva analüütilise leiuga. 90% säärastest juhtumitest saavad lõpuks positiivseks dopinguprooviks. Seega ütleb kalk loogika, et Šmigun-Vähi jääb kahest Torinost võidetud kullast ilma.

TULEVA NÄDALA ENNUSTUS

100% on tõenäosus, et pühapäeva õhtuks on mõni eesti olümpiakoondislane suutnud individuaalvõistlusel saada kirja koha 30 parema seas. Meesiluuisutajaid stardis ainult 30 ongi ja nende seas ka Viktor Romanenkov. Teiste peale (murdmaa- ja laskesuusatajad, kahevõistlejad ja Kaarel Nurmsalu) kahjuks kindel olla ei saa.