Karl-August TiirmaaFoto: STANISLAV MOSHKOV
Sotši 2014
11. veebruar 2014, 12:18

Karl-August Tiirmaa: esimesed 5 km peal tuleb vastaseid tüssata (4)

Kahevõistleja Karl-August Tiirmaa eesmärk kolmapäevasel normaalmäe võistlusel on oma võistlus korralikult ära teha. Et see annaks lõpuprotokollis koha 30 parema seas, tuleb appi võtta törts kavalust.

"Esimesed 5 kilomeetrit tuleb suusarajal vastaseid tüssata, siis on viimased 5 kilomeetrit rahulikumad. Ei tohi ennast alguses kinni sõita," rõhutas Tiirmaa.

"Kui oma asjad – hea hüppe, targa sõidu – korralikult ära teen, siis võib kokkuvõttes päris hea koha saada. Ikka sellise, mis algab numbriga 2. Aga kui kõik vastupidi läheb, siis algab koht numbriga 4."

Sarnaselt teistele kahevõistlejatele on ka Eesti meestel Sotši normaalmäega kohanemine kulgenud valuliselt. "Torn on lauge trajektooriga, mis tähendab, et pinget jalgadesse ei kogune, vaid kogu hoovõtu tuleb olla ühes asendis. Seetõttu on äratõuke ajastamine keeruline, päris paljud jäävad sellega hiljaks. Ise olen kah jäänud," sõnas Tiirmaa.

Kahevõistluse normaalmäevõistlus on Sotšis kavas kolmapäeval. Hüppevoor algab Eesti aja järgi 11.30, suusasõidule antakse start kolm tundi hiljem.