Jalgpalliliit tegi Jalgpallikool Tammekale ettepaneku litsentseerimiseksVideo: VILJAR VOOG
Jalgpall
11. veebruar 2014, 14:06

Aivar Pohlak: Tammeka jalgpallikool sai ka Afshari õnnistuse (6)

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) juhatus tegi täna MTÜ Jalgpallikool Tammeka juhatusele ettepaneku siseneda Premium liiga litsentseerimisprotsessi. EJL presidendi Aivar Pohlaku sõnul päästab see ka Tartu jalgpalli maine.

"Nad liituvad meistriliigaga erandkorras. Otsus lähtus vajadusest ikkagi säilitada Premium liigas eelmise aasta kõige suurema publikutooja, Tammeka, nimi ning Eesti suuruselt teine linn," rääkis Pohlak videointervjuus Õhtulehele.

2010. aastal asutatud Jalgpallikool Tammeka tegutses kolm aastat JK Tammeka juures, mullu löödi sealt aga erimeelsuste tõttu klubi juhtide Jane ja Babak Afshariga lahku. Ükski Tammeka Jalgpallikooli võistkond pole varem ainsaski Eesti liigas osalenud ehk liituks tippliigaga täiesti uue tulijana. EJL ootab MTÜ Jalgpallikool Tammeka vastust pakkumisele hiljemalt reede hommikul kella 10-ks.

"Koolil ei ole võlgnevusi, nad ei pea oma mineku suhtes kellelegi aru andma. Neil on olemas noortetöö ja suur osa inimesi, kes enne klubis töötasid, ka mängijad, on koondunud kooli ümber. (Jalgpalliklubi - toim.) mängijatel on õigus laenule minna teistesse klubidesse ja järelikult laheneb hästi ka järgmiseks hooajaks nii noormängijate kui täiskasvanud mängijate probleem," arvas Pohlak.

"Ma möönan, et võib-olla oleks pidanud jalgpalliliit selles olukorras jõulisemalt käituma, me ju teadsime, et neil on probleemid ja kool ning klubi lahus. Võib-olla poleks see aga toonud sellist tulemust nagu näeme praegu," tõdes ta.

MTÜ Jalgpalliklubi Tammeka ei läbinud hooajaks 2014 litsentseerimisprotsessi ehk ei esitanud jalgpalliliidule vajalikke pabereid oma eelarve, peatreeneri ega mängijate osas. Jalgpalliliit andis klubile ka täiendava tähtaja registreerimaks oma esindusvõistkonna teise liigasse, kuid ka sellest võimalusest loobuti. 

„Jane Afshar möönis mulle reedel, et oli suur viga mitte võtta saneerimisettepanekut vastu, kuid nüüd on juba mingil moel hilja. Samas tuli ta meie ideega kaasa ning on nõus, et Tammeka nimi peab tipptasemel jätkama," rääkis Pohlak. 

Eesti jalgpalli isa tõdes, et teised klubid - FC Kuressaare ja Rakvere Tarvas - kes oleks hakanud Tammeka kohta noolima, olid väga aupaklikud ning näitasid üles "ausa mängu" põhimõtet.

"FC Kuressaare tegevjuht Martti Pukk ütles, et Kuressaare ei mõtle meistriliigas mängimisele ning nad hoiavad pöialt, et Tammeka saaks oma probleemid lahendatud. FC Kuressaare peatreener on ju mu enda poeg, ma eeldan, et ta oleks emotsionaalselt ka kindlasti tahtnud Meistriliigas mängida," muigas Pohlak.