Avo Keel
Olümpiastuudio 2014
12. veebruar 2014, 12:32

Saade järelvaadatav!

JÄRELVAADATAV! Avo Keel olümpiastuudios: Venemaa on saanud ja saab selle olümpiaga hästi hakkama! (2)

Sotši olümpiamängude viienda võistluspäeva hommikul oli eetris ka viies Õhtulehe olümpiastuudio. Otsesaate külaliseks oli Eesti võrkpallikoondise peatreener ning kunagine olümplane Avo Keel.

Kuigi eile saadi sprindis kirja alles 51. koht, siis Keele arvates ei tasu Eesti sprindikoondise peatreenerit Christoph Schmidi veel maha kanda. "Ta tuli ju alles sügisel. Siit on läinud napilt viis kuud. Võib-olla tõesti oli see liiga lühike aeg, kuid kas see vahetus oleks tulnud varem teha või poleks seda tulnud üldse teha, on vara hinnangut anda," ütles ta.

1996. aasta Atlanta olümpiamängudel osalenud Keele sõnul on debütandi jaoks kõik uus ja huvitav. „Kui sportlane läheb esimest korda olümpiamängudele, siis see õhustik on sama. Mäsu on püsti ja tahad seal hästi esineda, võib-olla on need sulle üldse ainukesed mängud, aga kõik ei pruugi nii minna," tõdes ta.

"Kui on suurüritused, siis reeglina ikka seal midagi juhtub,“ lükkas Keel ümber jutud, et ainult Sotši olümpiamängudel on majutusega probleeme, asjad lagunevad ja miski ei toimi.

„Minu noorus möödus teise riigikorra ajal, minul ei ole vene inimese kohta ühtegi halba sõna öelda,“ ütles Keel.  „Kui venelane tahab midagi teha, siis ta teeb seda hästi efektselt. Kui ta peab pidu, siis ta peab täiega pidu. Kas on kaks vetsupotti kogemata kõrvuti või mitte, siis võib kokkuvõttes öelda, et tegijal ikka juhtub," muigas ta. 

„Atlantas viis meie bussijuht, kes pidi meid volleväljakutele viima, oma sugulase ka kuskile mitte eriti sõbralikku rajooni, pani ta maha ja tõi siis meid võistluspaika. Täpselt samamoodi räägiti seal sabotaaži või terrorismiaktidest, üks pommike plahvataski ju seal turu lähedal, eestlaste ööbimispaikade juures. Mina arvan, et Venemaa on saanud ja saab selle olümpiaga hästi hakkama. Kõige tähtsam on see, et mingisugused äärmuslased ei saa oma tahet seal läbi viia," lootis ta.

Täna algava hokiturniiri kohta sõnas Keel, et eestlased asuvad geograafiliselt heas asukohas ning on palju variante, kellele pöialt hoida. „Hokikuld on selle olümpia kaheldamatult kõige väärtuslikum kuld, mida lähevad püüdma vähemalt neli meeskonda. Venemaa, Kanada, Soome peale loodan ja Rootsi ka. USA hasart ja bravuur toovad vahepeal huvitavaid tulemusi, neid ei tea kunagi,“ ütles Keel.