Viktor RomanenkovFoto: Stanislav Moškov
Sotši 2014
13. veebruar 2014, 08:00

Romanenkovi hädad: kukkumine, kaal ja Pljuštšenko (1)

Iluuisutaja Viktor Romanenkov liugleb täna õhtul Icebergi uisupalee areenile lühikava esitama kohe pärast Jevgeni Pljuštšenkot, 3,5 kilogrammi kergemana kui tavaliselt ja eile kõva kukkumise üle elanuna. Kõik muu on aga igatpidi korras.

"Oli valus muidugi, aga elame üle. Pole midagi hullu," teatas olümpiadebütant Romanenkov vapralt pärast eilehommikust trenni, mille algfaasis ta üpris koledal moel jääle prantsatas.

Ega ühele äpardusele tasu tõesti suurt tähelepanu pöörata, loeb ikkagi võistlus, milleks noormees on enda sõnul valmis paremini kui jaanuarikuiseks EMiks, kus sai isiklikust rekordist üle 20 punkti kehvema punktisummaga 24. koha. "Olümpia eel tõstsime treeningumahtu. Veetsin rohkem aega jääl ning sain harjutada ka nii, et terve jää oli minu päralt. Kindlust peaks nüüd rohkem olema."

Kui kindlust on juurde tulnud, siis kilogramme kadunud. Kahe ja poole olümpiakülas veedetud päevaga on Romanenkov võtnud kaalust alla 3,5 kilogrammi. "Isu pole. Tavaline võistluskaal on mul 67,5 kg, aga praegu kaalun 64. Selles mõttes on keeruline, et kui kaal langeb, on kehas vähem jõudu. Aga kavatsen nüüd enne võistlust usinasti liha süüa," rääkis Romanenkov.

Treener Anna Levandi arvates on probleemi allikas kahe kõrva vahel. Samas on ta oma hoolealuse üldise vaimse valmisolekuga rahul. "Mõtlemine on paigas, häälestus õige ja tahe olemas. Võistlusel ootab teda huvitav olukord, kui tuleb startida pärast Jevgeni Pljuštšenkot. Lilli visatakse jääle rohkesti ja müra on kõva. Rääkisime juba, kuidas sellega hakkama saada," sõnas Levandi.

Romanenkov läheb jääle teadmisega, et 30 sportlase seas 24 sekka mahtumiseks ja homsele vabakavale pääsemiseks vajab ta väga head sooritust. "Vabakavale ma praegu ei mõtle. Eesmärk on võita iseennast ja sõita puhas lühikava. Edasine on juba kohtunike töö – panevad nagu panevad."

Meeste lühikava algab kell 17, Romanenkov tuleb jääle kaheksandana.