OOTEL: Treener Igor Krokavec ja Jelena Glebova on võistluseks valmis. Foto: Mati Hiis
Sotši 2014
13. veebruar 2014, 08:00

Glebova treener: kõik, mis 21. kohast parem, oleks õnnestumine (4)

Jaanuaris peetud Euroopa meistrivõistluste 7. kohaga tõusis iluuisutaja Jelena Glebova Eesti suurimaks lootuseks Sotši taliolümpial – praegu on selge, et kui just mingi üllatus ei kärgata (neid serveerivad Eesti olümpiasportlased aga harva), on Glebova ainuke meie esindaja, kel lootust individuaalselt 20 parema sekka jõuda.

Tema slovakist treener Igor Krokavec kinnitas, et täpselt see ongi eesmärk. "Torino olümpial 2006 oli Jelena 28. ja nelja aasta eest Vancouveris 21. Sotši on iga tulemus, mis jääb tema senisest parimast olümpiakohast ülespoole, minu silmis õnnestumine," sõnas Krokavec.

Oleme ausad, tahaks kuulda veidi lennukamat juttu. Euroopa seitsmes võiks ju olümpial 15 sekka mahtuda, äkki isegi esitosinasse. Krokavec manitseb, et see ei ole kerge ning rõhutab, et Budapestis toimunud EM – vabakavas püstitas ta isikliku rekordi ning lühikavas jäi sellest napilt puudu – oli Glebova jaoks suur õnnestumine.

"Olin nende sõitude üle väga rõõmus, sest olümpiahooajale tulime vastu plaaniga: teha tööd ja näha vaeva koreograafiaga, mida aitasid sättida maailma parimad vastava ala spetsialistid. Tehnikas on keerulisem punkte juurde võita, sest kolmekordseid hüppeid teevad nüüd juba kõik naised.

Artistlikkuses on arenguruumi rohkem. Jelena mõlemad selle hooaja kavad kukkusid hästi välja ning hinded tõestavad, et need meeldivad ka kohtunikele. Kui Jelena sõidab Sotšis mõlemad kavad tehniliselt korralikult, siis peaksid tulema ka head punktid ja hea tulemus, aga artistlik pool on olümpia tihedas konkurentsis eriti tähtis."

Glebova saabus Sotši teisipäeval. Eile ja täna tegi ta ühe jäätrenni, alates homsest tõstetakse arv kaheni, et jäätunnetust parandada. "Midagi juurde me enam ei õpi, vaid ainult kinnistame. EMil sõitis Jelena väga hästi, aga oli väikeseid detaile, mille kallal tegime tööd ja panime muusikaga paremini klappima," sõnas Krokavec.

Glebova võistlused toimuvad järgmise nädala kolmapäeval ja neljapäeval.