Venemaa jäähokikoondis avab olümpiaturniiri matšiga Sloveenia vastu.Foto: MARK BLINCH
Sotši 2014
13. veebruar 2014, 16:44

HOKILAHING SOTŠIS! Venemaa koondis alustas olümpiaturniiri põneva võiduga (8)

Sotši taliolümpia meeste jäähokiturniiri teisel võistluspäeval tuli esimest korda jääle võõrustaja Venemaa, kelle vastaseks A-alagrupi mängus oli lisavalikturniiri kaudu olümpiale kvalifitseerunud Sloveenia.
16:44
Ott Järvela, Bolšoi jäähokipalee

Publik sai selle, mis tahtis. Venemaa võit ei olnud ülearu veenev, sest teine kolmandik oli niru, ent kokkuvõttes loeb ikkagi see, et saadi kolm punkti tabelisse. Rõõmustavad nii Bolšois olnud Venemaa fännid kui ka avalike ekraanide - need leidsid täna, Venemaa hokikoondise mängu ajal korraldajate teatel esimest korda suuremat kasutust - ees kohtumist jälginud tuhanded inimesed.

16:42

Venemaa - Sloveenia kohtumise statistika: väravad 5:2, pealevisked 35:14, tõrjed 12:30, karistusminutid 6:6. Ametlik publikuarv 11 653.

16:41

A-alagrupi esimene voor läbi. Korraldaja Venemaa alustas olümpiaturniiri 5:2 võiduga Sloveenia üle. Teises, veidi jaburavõitu mängus alistas USA 7:1 Slovakkia (teine periood 6:1!).

16:36

Venemaa - Sloveenia kohtumise ametlik publikuarv on 11 653. Bolšoi mahutavus kirjade järgi on 12 000, mis tähendab, et mõned tühjad toolid on. Eelkõige paistavad need olevat ühes, sportlastele mõeldud sektoris ehk kõik olümpiasportlastele jagatud piletid pole ilmselt täna kasutust leidnud.

16:27
Ott Järvela, Bolšoi jäähokipalee

Venemaa juhib 5:2! Ihukarvad on püsti ja külmavärivad jooksevad üle ihu, kui 12 000 inimest su ümber korraga karu kombel möiratab. Esmalt oskab Aleksander Radulov küll superšansi luhata, ent vaid 10 sekundit hiljem kõmmutab kaitsja Anton Belov litri siniselt joonelt Sloveenia ristnurka!

Kaitses on Venemaal küll endiselt teatud ärevaid hetki, aga teisel kolmandikul totaalselt kaotsi läinud ründemäng on nüüd taas üles leitud. Valge-sini-puna trikolooridi lehvivad uhkelt ning Bolšois kaigub "Maa-laa-tsõ! Maa-laa-tsõ! Maa-laa-tsõ! Maa-laa-tsõ! Maa-laa-tsõ!". Venemaa publik kaifib hokit täiega!

16:20
Ott Järvela, Bolšoi jäähokipalee

Venemaa juhib 4:2! Valeri Nitšuškin toimetab litri läbimurde lõpuks väravasse, aga nihutab seejärel ka värava koha pealt. Kohtunikud peavad pikalt nõu, kutsuvad seejärel kaptenid enda juurde selgitusi kuulama ja teatavad siis - värav!

Kohtunikke möirgamisega survestanud publik rõkkab rahulolevalt. Sloveenia peatreener Matijaz Kopitar nõuab vilemeestelt veel selgitusi ja saab need. Värav lugeda oli õige otsus. Litter oli selgelt ennem puuris, kui see koha pealt liikus.

16:16

Fototõestusm, et Sloveenia koondis on tõesti Venemaale väravaid löönud. Mõlema tabamuse autor on olnud ründaja Ziga Jeglic (nr 8), kelle tabamused tähendavad, et Venemaa väravavahi Semjon Harlamovi tõrjeprotsent oli esimesel kahel kolmandikul vaid 75% (6/8).

16:12
Ott Järvela, Bolšoi jäähokipalee

Venemaa jäähokikoondisel oli keeruline soovida turniiri avamängust midagi lihtsamat, kui pärastlõunane matš Sloveeniaga. Kõikvõimalikud stressifaktorid (tugev vastane, õhtune mäng) on maandatud. Tuleb lihtsalt oma töö korralikult ära teha.

Aga Venemaa pole seda kahe esimese kolmandiku jooksul suutnud. Alustati küll võimsalt, kui juba 4. minutil oli eduseisu 2:0, ent juhtunu osutus siiski purskeks, mitte ühtlaseks ja võimsaks hoovuseks. Sloveenia on tänu Ziga Jeglici kahele väravale ja puurivaht Robert Kristiani 24 tõrjele mängus sees ja haistab suurt võimalust.

Meenutagem, et ühe väga suure ja tähtsa asja on Sloveenia suutnud Venemaal tuksi keerata - 2010. aasta jalgpalli MMi play-off'is said nad Venemaast võitu.

16:07

Kõik pole kuld, mis hiilgab. Ilja Kovaltšuk viskas Aleksander Radulovi söödust küll venelaste kolmanda värava, ent mõlemad mehed olid jääl ka mõlema Sloveenia värava sünni ajal ning on seeläbi nende Venemaa mängijate seas (kokku kaheksa), kelle selle mängu +/- saldo on hetkel -1 peal.

16:05
Roland

Kui USA viimases kolmandikus jätkab, võidavad nad slovakke vabalt 10 väravaga.

16:04

Venemaa - Sloveenia mängu teise kolmandiku statistika: väravad 1:2 (kokku 3:2), pealevisked 9:4 (kokku 27:8), karistusminutid 2:2 (kokku 4:6).

15:59

21.26, 22.32, 28.16, 33.30, 34.20 ja 35.17 - mis need on? Šaiba jäähokiareeni sekundikella näidud, mil USA koondise teisel kolmandikul litri Slovakkia väravasse saatis. Teise kolmandiku järel juhib USA Slovakkia vastu 7:1!

15:57
Ott Järvela, Bolšoi jäähokipalee

No ma usun, et seda möllu oleks päris põnev vaadata! Viimase kolmandiku eel juhib Venemaa 3:2, aga teine kolmandik kaotati 1:2, kusjuures Semjon Harlamovi värava pihta sooritas Sloveenia neli viset, millest kaks läksid sisse!

15:56
tim

Ei kujuta ette, mis möll lahti läheb kui Venemaa peaks kaotama.....Go Sloveenia ;)

15:53

Venemaa juhib 3:1! Arvulist ülekaalu mängitakse nelja ründaja ja ühe kaitsjaga ning kvintett Ilja Kovaltšuk, Aleksander Radulov, Jevgeni Malkin, Aleksandr Ovetškin, Andrei Markov (kaitsja) teeb seda tulemuslikult. Kaks minutit enne teise kolmandiku lõppu pistab Kovaltšuk litri ülapessa.

Aga möödub vähem kui minut ja tantsu löövad mõnikümmend Sloveenia fänni. Venemaa kaitse tukastab ning Ziga Jeglic pääseb Harlamoviga üks-üks olukorda, mille realiseerib ja vähendab Sloveenia kaotusseisu 2:3 peale.

15:49
Ott Järvela, Bolšoi jäähokipalee

Avakolmandikul pealvisked 18:4 võitnud Venemaa pole teisel enam ligilähedaseltki sarnast ülekaalu omanud. Viimati oldi teise kolmandiku pealevisete osas ees vaid 6:3. Ning passiivne mäng valmistab ka publikus teatud rahutust, mis omakorda paistab Sloveenia meeskond innustavat. Tõsi, nüüd on Sloveenial veidi keeruline olukord, sest nende värava autor Ziga Jeglic teenis 2minutilise karistuse.

15:35

Šaiba jäähallis on USA gaasi põhja vajutanud - 29. minutil on asutud Slovakkia vastu juba 4:1 juhtima, kusjuures kõik väravad on sündinud viis viie vastu, mitte arvulises ülekaalus mängides.

15:29

Just nii rõõmustas Venemaa meeskond esimesel kolmandikul, kui Jevgeni Malkin nad 2:0 juhtima viis ning 12 000 pealtvaatajat innustavad venelasi hüüetega "Šai-bu! Šai-bu!" kaheväravalist eduseisu taastama.

15:26

OHOH! Sloveenia lööb värava! Teist kolmandikku on mängitud 1.43, kui Ziga Jeglic pääseb kuuelt meetrilt viskele ja asetab litri täpselt ristnurka. Venemaa väravavahil Semjon Harlamovil polnud varianti ja seis on 2:1 Venemaale.

15:24

Venemaa - Sloveenia mängu teine kolmandik on alanud. Venemaa juhib 2:0, ent mängib teise kolmandiku alguses mõnikümmend sekundit arvullises vähemuses. Teises mängus on nüüd väravaid löödud rohkem, sest USA asus Slovakkia vastu 2:1 juhtima.

Loe rohkem