Viktor Romanenkov teenis lühikavas korralikud 61,55 punkti.Foto: Bernat Armangue
Sotši 2014
13. veebruar 2014, 19:18

Viktor Romanenkov: "Ilmselt ma edasi ei pääse." Viktor, ikkagi pääsesid! (6)

Eesti iluuisutaja Viktor Romanenkov teenis Sotši olümpiamängudel lühikavas kohtunikelt 61,55 punkti, mida ta esimese reaktsioonina pidas edasipääsuks ebapiisavaks.

"Võistluse iseendaga ma kindlasti võitsin! Pärast Jevgeni Pljuštšenko loobumist lõi pinge jalgadesse. Aga esimene olümpia, ei kukkunud, liblikat ei teinud. Kõik hüpped tegin ära, tasemed on kenasti protokollis kirjas. Vabakavasse ilmselt ei saa, aga elame üle," võttis Romanenkov võistluse kokku.

Tegelikult on selge, et Romanenkov pääses 23. kohaga edasi! Tema tänane punktisumma 61,55 jäi mullusel MMil saavutatud isiklikule rekordile (65,33) alla peaaegu nelja punktiga. "Jalad olid rasked ja närvipinge sees. Pidin end kogu aeg edasi lükkama. Ei olnud seda vabadust, mis MMil isiklikku rekordit sõites.

Kanadas MMil olin väga heas vormis ja silme ees oli kindel siht end olümpiale sõita. Siin Sotšis käis aga pidev võitlus iseenda, närvide ja stressiga. Eile õhtul läksin kella 12 aegu magama. Istusin voodis, ent und ei tulnud. Aga kui magama jäin, siis magasin hästi," selgitas Eesti sportlane.