Jevgeni Pljuštšenko lehvitab publikule hüvastijätuks.Foto: AFP / Scanpix
Sotši 2014
13. veebruar 2014, 20:56

Pljuštšenko: „Valu oli selline, nagu lööduks nuga selga.“ (26)

„Ženja, davai!“ kostusid publikust hõiked, kui iluuisutamise meeste üksiksõidu lühikava teine grupp soojenduse lõpetas. Kohe pidi jääle tulema Jevgeni Pljuštšenko, kelle pärast enamik Icebergi jääpalee eilseid külalisi kohale oli tulnud.

Pljuštšenko tuli, aga ei uisutanud, vaid lehvitas ja lahkus. Publik oli šokis (enneaegselt jääle kupatatud Eesti mees Viktor Romanenkov samuti), nõutu ja õnnetu. Kuidas siis nii?

Legend selgitas: „Kukkusin kolmapäevasel treeningul neljakordsel hüppel ja tegin seljale liiga. Võistluspäeva hommikul treenides ei suutnud üldse hüpata. Üritasin, üritasin ja üritasin. Soojendusel tundsin esimesest kolmekordsest axel’ist väljudes jalas meeletut valu ja teise maandusin kohutavalt halvasti. Ma ei tundnud seejärel oma jalgu. Valu oli selline, nagu lööduks nuga selga. Mõtlesin, et Jumal ütleb mulle: on aeg peatuda. Olin vigane ja pidin loobuma.

Palun vabandust fännidelt ja üldse kõigilt. Aga ma proovisin lõpuni. Peaaegu nutsin. See on väga keeruline, uskuge mind. Olen väga pettunud, aga andsin endast parima. Kas see on mu karjääri lõpp? Ilmselt jah. Aga ma ei ütle veel lõplikult „jah“ ega „ei“,“ rääkis Pljuštšenko.

Kodusel olümpial superstaar kuldmedalita ei jäänud, sest võistkonnavõistluses aitas ta Venemaa kullani. 31aastane Pljuštšenko sõnas, et jääšõudes uisutab ta ka edaspidi.