Sotši 2014

Suusaliidu büroojuht Šmigun-Vähi juhtumist: võib-olla 20 aasta pärast avastatakse, et tatrapuder on ka doping! (69)

LISA KOMMENTAAR

15. veebruar 2014, 22:52
Kui Kiku piss oleks puhas nagu lapse kusi, siis see vanamemm ilmselt ei naeruvääristaks nii räigelt dopinguvastast võitlust. Mati juba teab mis asi on spinn, kuigi tahtis spinnimist venkudele pähe määrida, siis reaalselt võib näha Lõuna-Eesti keemikvaraste klanni selliste reaalsusest irduvate väidete levitamises oma hampelmannide ja anonüümkommentaariumite kaudu:
-Vanades proovides otsitakse aineid ja norme, mis on määratud hiljem kui võeti proovid - ei, otsitakse ikka neid asju, mis olid ka siis keelatud, aga ei olnud tollaste testidega leitavad. Seda teab ka tegelikult antud vanamemm. Et ta nüüd mingit tatrapudru juttu ajab, siis teadlikult spinnib.
-Rahvusvaheline vandenõu - sorry aga murdmaa on marginaalne ala ja Eesti on sealjuures veel marginaalsem tegija. Jutud rahvusvahelisest tähelepanust, Eestist kui suurest suusamaast jne. oli omaaegne spinndoktorite sönamulin, millega sponsorite kraane rohkem lahti keerata. Reaalses maailmas testitakse medalikohtadel olevaid sportlasi ilma suuremate emotsioonidega, sest see on standardprotseduur. Standardprotseduur on ka sisse kukumise järel pisarsilmi tõotamine, et söödi halvaksläinud veisepraadi vms.
-Teised panevad kaa väidetavalt + astma. Esiteks mismoodi on norrakate merelähedases kliimas treenimisest tingitud koormusastma kuidagi kriminaalsem ja dopingulõhnalisem kui meie sportlaste astma? See et meil ka selliseid on, pole mingi saladus, kuigi spinndoktorid on püüdnud seda saladuses hoida, et onu heinosid lollitada. Kui reaalne maailm lähtuks "teised kaa" teooriast, võiks ju kõik vanglad tühjaks teha, sest niikuinii on ka vabaduses retse.
See, et Pordi tegevust peetakse n-ö "omadele" keeramiseks on ka tegelikult väga-väga valus ajuhaige jutt, mis saab teenida ainult Lõuna-Eesti pättide huve. Senikaua kui olümpiaalade tippsport on riigis suurel osal maksumaksja rahastatud, peab olema ka tagatud, et rahastamine on õiglastel alustel. Viimane kümnend aga voolas kogu spordi raha kokku ühte kitsasse ringi tänu süsteemsele reeglite rikkumisele, samal ajal meie teised tegijad a la Nabi, Novosjolov, isegi Värnik enne kui tal täiesti katus ära sõitis - kõik need mehed ja paljud teised pidid tegema imeasju, et üldse suuta kuidagi fanatismist veel oma alaga tegeleda. Kes oli öövalvur, kes pidi sportlaskarjääri kõrvalt juhtima alaliitu et hing sees pühiks. Samal ajal reisisid meie kunnid võistlustele sellises luksuses et isegi paljukirutud "rikkurid" norralased said "ohoo" momente kogeda. Rääkimata sellest, et huiarid spordis peletavad eemale ka sponsorrahad. Kui nüüd Port oma tööga tahab selles suhtes õigust jalule seada, siis on see igal juhul teene Eesti spordile, sest kaugem eesmärk on tõkestada spordirahade sisuliselt varastamist teatud seltskonna poolt.
vana toriseja15. veebruar 2014, 22:26
Ülle Vikati parimad suusataja aastad olid NL noortekoondises 1968-1970.
Kui puhas oli siis NL sport?
Minu isiklikud kogemused selles küsimuses on aastast 1972.
Agu15. veebruar 2014, 22:01
huvitav15. veebruar 2014, 20:06
Kas vanus ja aru on pöördvõrdeline?
to Skywalker 10.4115. veebruar 2014, 16:09
Kas su mõistus seda ei võta, et teadus areneb edasi ja nüüd avastati proovist keelatud ained. Miks üldse Ameerikasse põgenes, mõtle ka natuke peaga kui suudad.
js22215. veebruar 2014, 13:16
to: skywalker
Kas sulle ei tundu, et äkki on 8 aastaga midagi muutunud ka dopinguavastamise tehnoloogiates? Äkki see, mida ei osatud varem leida, on nüüd leitav?
Sinusugustele lollidele jääbki kahjuks ainult pimedalt uskuda...
js22215. veebruar 2014, 13:07
Segane jutt on selles artiklis. Et keegi millegisse usub, ei muuda mitte midagi! Ja ärge sonige mingist vandenõust Eesti vastu. See hakkab juba ära tüütama...
15. veebruar 2014, 11:55
Kogu kanepi-küsimus on väga kireva taustaga. Meie kolm järeldust olid: 1) jah, kanepi võib aidata tulemust parandada, 2) seetõttu on kanepi kasutamine võistlusperioodil keelatud, 3) kuna paljudes riikides on kanep sotsiaalselt aktsepteeritud, siis ei tohiks võistlusväline tarvitamine sportlasele karistus kaasa tuua."
nüanss15. veebruar 2014, 10:48
Ei maksa demagoogitseda! Erinevalt kasvuhormoonist, pole tatrapudru kunagi kahtluse alla seatud.
Skywalker15. veebruar 2014, 10:41
To paljudele eelnevatele. Mitte keegi ei kaitse kikut ilma põhjuseta. Ärge nähke tonti seal kus seda pole! Fakt on see et selle 8 aasta jooksul on kasvõi seda sama proovi testitud kümneid ja kümneid kordi ning proov oli kuni siiamaani korras! Kui tahate siis uskuge neid korrupteerunud rahvusvahelise dopingu agentuuri ametnikke edasi. See dopingu jutt Kristinast on täielik jama. Siinsed kommenteerijad ei jaga matsu lahti eriti kuid mõned siiski teavad miks see WADA "pushimine" on vajalik! See kõik on üks valelik mäng ja üks olümpia võitja on toodud välja teiste hirmutamiseks. Ja kui küsite miks Eesti sportlane siis eks ikka sellepärast et rahvusvaheline suusaliit sõltub meist ikka kõige vähem. Selle loo lavastamine ei too rahvusvahelisele suusaliidule erilist kahju kuna meie Riik on eikeegi!!! Mõelge ise 8 aastat on kiku proov puhas olnud ja nüüd äkki...
Magnus15. veebruar 2014, 00:59
Eestlastele on ajalooliselt olnud omane uskuda libahuntidesse ja neid otsida, karta, tappagi... Kitzbergi "Libahundis" on eestlaste olemus avatud ülima geniaalsusega. Vabanedes usukütkeist, mis igasuguseid patuseid taga ajades ja hukutada püüdes sildistas teistest erinevaid, sageli avarama loomuse ja suuremate võimetega inimesi ahistades oli meie rahva vaba vaimu hävitanud, on nüüd asutud uue vaimuvägistaja - massimeedia - orjusse. See aga sunnib kõiki ühtmoodi mõtlema, ühesuguseid ideaale õigeks pidama. Nüüd ongi alustatud laiu rahvahulki mobiliseerivat nõiajahti - dopingutarvitamises kahtlustatavate tagaotsimist ja piinutamist. Kogu see jama väärib võrdlust - XXI sajandi keskaegsus, kuni inkvisitsioonilise vaimsuseni välja.
14. veebruar 2014, 22:53
Lugupeetud kaaskodanikud,pole mõtet niisama plärtsutada,inimene tegi lihtlabase iroonilise märkuse
->meie ajal ei suudeta isegi kõige lihtsamatest tekstist aru saada, aga sina loodad, et tabaks irooniat ... noh tead, sa nõuad liiga palju ..enamuste aju selleks ei ole võimeline
ahah14. veebruar 2014, 18:03
lijhtsalt uskumatu, et WADA`le pole mitte kunagi erapooletut auditit tehtud, nii rahaliigutamiste osas, kui tegevuse analüüsi. Korruptsioonikatel?
Molekilide Molekul14. veebruar 2014, 17:29
Kallid inimesed tehke omale selgeks miks 8 a. hiljem uuesti proove testitakse. Tatrapudrust pole mõtet küll jahuda.
Nonii!14. veebruar 2014, 16:09
Vanem inimene ,peaks ikka juba midagi, ''sellest maailmast'' teadma. Tippsportlased treenivad inimvõimete piiril ja taastumine peab sellisel juhul olema esmaklassiline. Juhul,kui suusatad Pirita mändide vahel,ei olegi rohkem vaja kui tatraputru. Pean nõustuma eelkirjutajatega,et tsirkust võiks teha oma raha eest. Ei saa olla nii sinisilmne ja kätest kinni, ringmänge tatsata,kellegi toetuseks.
V maamiis14. veebruar 2014, 16:02
Lugupeetud kaaskodanikud,pole mõtet niisama plärtsutada,inimene tegi lihtlabase iroonilise märkuse,nii,et mõtle enne kui ilgud teise kallal.Seda esiteks ,aga teiseks minu arusaamist mööda sportlased andsid allkirja proovide avamiseks teaduslikeks analüüsideks ja 2008.a. tegi WADA tagantjärele otsuse kontrollida uuesti ja rakendada karistused,maakeeli-andja-võtja,kassipepu lakkuja.
selgeltnägija14. veebruar 2014, 15:41
Hapukapsad ja verivorst keelatakse ka ära! Viiekümne aasta pärast kasutatakse toiduks ainult keemilisi tablette - kõik MUU on söömiseks KEELATUD!
t.w,t,f,14. veebruar 2014, 15:41
ei ole tatrapuder ja kanakaste dopingud, ei nüüd ega tulevikus!
asi on selles et mängitakse piiri peal, aga see tähendab aeg-ajalt ka üle piiri kõikumisi ja see pole vabandus et teiste maade sportlased teevad sama, kui pole vahele jäänud, pole tarbinud, aga kui oled tarbinud, julge ka tunnistada!
isegi kui ei teinud14. veebruar 2014, 15:40
tunnista ,rsk.Tunnista !!!
Milleks14. veebruar 2014, 15:20
Igasugust lollust avaldada? Tark on see, kes oma lollust välja ei näita. Vaikimine kuld... .
Kiku14. veebruar 2014, 14:32
Appi milline segane vanaeit.Buroojuht my ass.
Siim14. veebruar 2014, 14:25
Nõustun siin nii mõnegi inimesega.
Kui tullakse medali kohale, siis on vist proovi andmine kohustuslik? Või mina olen vähemalt nii aru saanud. Ja kui kohe peale selle proovi andmist midagi ei avastada, siis võiks asi ju selge olla. Miks üldse neid vanu proove enam avada. Esiteks aja möödudes nende kvaliteet langeb ja teine põhjus ongi see, et üha uued ained liigituvad dopingu alla. Kujutan ette, et kui me avaks kõik proovid, mis on võetud enne 1990 või isegi 2000 aastat, siis võiks sealt kõigilt mingi dopinguga seostuva aine välja lugeda. Või siis mõne liiga kõrge näitaja.
Mõistan ka seda, et kuidagi peab sportlasi hirmutama, aga 20 aasta pärast ongi see, et toit mida me praegu sööme igapäevaselt on varsti dopingu nimekirjas.
Pean tunnistama, et pole selles valdkonnas ainult Eesti peal väljas, vaid arvan ka, et nt Armstrongil oleks võinud juba võidetud medalid alles jääda.
Aga noh, eks kõik tahavad kuidagi silma jääda, ka dopingukütid ja ajakirjanikud.
Havoc14. veebruar 2014, 14:22
Tüüpiline kollektiivi käpiknukk, esmalt vaatab mis liidrid ütlevad siis koogutab kaasa. Selliste tallalakkujate pärast ongi kõik nagu valgele aafrikale kohane. Tatrapuder vs kasvuhormoon, selline ei tohiks antud asutuses tööd teha.
Sõnn14. veebruar 2014, 13:36
Praegu on suur osa täita mälestustel. Seetõttu võib sind tabada nostalgiline meeleolu ja see sunnib sind mõtlema möödanikule. Ka oled mingis mõttes väljakujunenud harjumuste ori.
200 euri päevas14. veebruar 2014, 13:22
Veerbalu topingulembelisuse puhtaks pesemine läheb meile kalliks maksma.
Eriti juhmidele14. veebruar 2014, 13:16
Keegi ei soojenda mingeid 20-aasta taguseid asju üles! Reegel ju ütleb selgesõnaliselt:proove hoitakse ja võib analüüsida 8(!) aastat! Miks avaldatakse üldse selliseid eksitavaid ja tobedaid artikleid? Kuna Torino OM oligi täpselt 8 aasta eest siis oligi täielik õigus neid proove analüüsida!Keegi ei torgi vanemaid asju.
heh,ausad eestlased polegi veel saanud14. veebruar 2014, 12:54
Smigunni ära süüa ,ikka veel peavad piirduma sõimuga??? Vaesekesed.
kindlasti on. Ehtne tatra-doping.14. veebruar 2014, 12:49
selle nimel teevad tööd ausad eestlased Port,Koch,Pahv ja käik nende fännid.
irw14. veebruar 2014, 12:38
Sõin14. veebruar 2014, 12:38
Palaviku korral sõin tatrapudruga Goldrexit - nüüd sain teada, et see sisaldab efedriini, mis on dopinguaine.
ma ei saa aru14. veebruar 2014, 12:34
Et siis hoitakse mingeid proove kusagil palju aastaid ja teaduse arenedes siis tagant järgi uuritakse ja avastatakse midagi. See pole ju aus, igal ajastul on omad võimalused ja nõuded. Tagantjärgi avastused, ei toimi ju. Tollel ajal olid tolle aja määrused ja praegsuel ajal on praeguse aja määrused. Tol daamil on õigus ehk 20 aasta pärast lisaks tema pakutule on doping ka vee joomine enne võistlust või pärast võistlust, kui ajada juuksekarv lõhki. Minu austus kuulub meie OM sangaritele ja selline kammajaaa, meie spordivõitjate tagakiusamine on mu arust ebaõiglane ja inetu.
Roost14. veebruar 2014, 12:31
Kuule mutt mine oige pinsile.......
Kessu14. veebruar 2014, 12:07
No see on kõigile teada, et Kristiina armastas süüa hommikuti kaerahelbeputru. Looduslikult see ka doping. Võib-olla see talle põõna panigi.
miina14. veebruar 2014, 11:57
Teadus areneb, kilkab maailmaparandaja Kristjan Port. 8 aasta vanune pissiproov on kuriteo asitõend. Aga mis siis saab, kui teadus 8 aasta pärast tõestab, et need tänapäeva dopingud tegid kõike muud kui tõstsid inimese füüsilist ja psüühilist võimekust. Isegi seda, et ilma kasvuhormoonita ja teisi aineid kasutamata oleksid pooled sportlased peagi surnud olnud. Kui ühe või teise aine keelustamine on 8 aasta pärast osutunud teaduse valgusel kriminaalkuriteoks , lausa tapmiskatseks, kuidas selle eest vastutate, WADA ja Port.?
to Igaühele oma14. veebruar 2014, 11:36
Kuidagi veider on, et Smiguni hakatakse nii hullult kaitsma. Teisi sportlasi küll niimoodi ei kaitstud ega õigustatud.
Miks Smiguni siis niimoodi kaitstakse, väga kummaline. Miks tema erand on, et looduskaitse all ?
Selgemast selgem, et proovide analüüsijad seda omast peast välja ei mõtle.
mm14. veebruar 2014, 11:30
Kuidas saab suusaliidu büroojuht niisugust juhmi juttu ajada?Ta peaks kuskil koristajatädi olema.
igaühele oma14. veebruar 2014, 11:06
Venelastele lekitas Kristina dopingukahtluse keegi ROKi kõrge tegelane,millele viitas ka Viinapuu.Miks on asi segane selles loos-EOKile tuli kiri,et on dopingukahtlustus ja kui siis Kristina või ta esindaja asja lähemalt uurima läks,öeldi ,et proov on puhas ,aga leitud on mingid molekulid,mille alusel on võimalik konstrueerida dopingutarvitamine.Aga muidugi,kes hirmsasti tahab uskuda dopingutarvitamisse,nämmutage edasi.Kui oma võimed ,nii vaimsed kui füüsilised,ei luba sporti teha,siis tegijaid halvustada need "võimed" ju ometi lubavad.
kärss14. veebruar 2014, 11:00
selge miks eesti spordile raha ei jagu.igasugu bürood ja muidu esimehed,juhatajad ja muud tsinovnikud panevad selle pihta.sitaks on neid siginenud.
Moonakate värk14. veebruar 2014, 10:52
Iga vanainimese sonimist ei pea kohe suure rutuga ära trükkima. Vanainimene on vist ikka täiega meeltesegaduses - 20 aasta pärast. Tegu on siiski 8 aastaga ja kontrollitakse kõiki sportlasi.
Kahjuks paljud meist on jätkuvalt sulirahvas, nõuka ajast valetamine ja varastamine on nii veres, et isegi avalikel väljaütlemistel ei suudeta ennast kontrollida.
rumal14. veebruar 2014, 10:38
pildil muidugi targa naoga inimene
kopranahk14. veebruar 2014, 09:58
Tatrapuder - tabavalt teema kokku võetud.
Tatar14. veebruar 2014, 09:51
Eesti sportlaste kohad on nagu veidike paremaks minema. On vist tartaputru sööma hakatud.
Alar114. veebruar 2014, 09:41
Äkki on varsti ka spordipsühholoog "moraalne doping"?
Siin nõutakse, et sport peab puhas olema. Nõus juhul, kui see on puhas KÕIGILE! Eesti sportlased said Sotšis viimaseid kohti. Samal ajal noppisid Norra "astmaatikud" medaleid??? Kas see ongi "puhas sport"?
LÕPETAGE EESTI TIPPSPORT14. veebruar 2014, 09:40
Mida asja ma ei saa aru raiskate maksumaksja raha siis olete veel ülbe ka tagant . Kus nüüd need medalid on eestlased on 50.
EI pea ju eriline Sherlock olema et aru saada et miskit on mäda , pärast Veerpalu loobus ka Smigun spordist, see polnud juhus . Pärast ilmsiks tulemist ütleb Smigun kui te ei taha et midagi untsu läheks siis ärge praegu midagi segage. Kuuulge lõpetage ära sport peab olema ikka aus asi. Mul nagu jumala suva aga maksumaksja rahaga lolli mängida ei tasu. Tahate lolli mängida tehke seda oma rahaga. Ja vana naine ÄRGE ÜLBAKE võibolla peaksi rohkem tatra putru sööma mitte keelatud aineid.
naljakas14. veebruar 2014, 09:34
Et kogu meie valelikus ja ärapanemise soovist innustunud maailmas on üks üdini aus ja inimlik organisatsioon - WADA. Mõtleme loogiliselt - siis peaks seal vaid emotsioonideta robotid töötama. Pole neist midagi kuulda. Kõigil inimeste nägu peas ja ainult mulisevad,mulisevad,mulisevad...
Tross14. veebruar 2014, 09:20
Mis see keelatud aine üldse on? Kui keegi mõtleb välja mingi esimesel hetkel süütu toidulisandi, siis millal ta dopinguks loetakse? Äkki aine, mis praegu on doping, 8 aastat tagasi polnud seda???
to to kas14. veebruar 2014, 09:19
ülesande püstitaja võib teada, kelle proove kontrollitakse, kuid analüüsi tegija teeb ikka numbrite järgi. Ülesande andja ei tea ju ette, mida proov sisaldad, see selgub ikka pärast analüüsi. Räägitakse proovide muutumisest ajas - aga miks siis mõnel proovid muutuvad ja teistel jälle ei muutu.
Jama värk seal WADAS14. veebruar 2014, 09:12
Need proovid on juba korra avatud 2006, seega peale seda võis nendega juhtuda mida iganes.
to vimm14. veebruar 2014, 09:07
nooooo14. veebruar 2014, 09:06
ei tasu ikka nõnnalolli juttu ajada, on võimalus olla vait. Elas üle? No et jäi vahele? Lekitati? Oleks pidanud ikka saladuses olema see "võiduabinõu". Tea, mis asi üldse saab spordipeo ajal NUTMA ajada ja OJADENA lausa need pisarad VOOLASID, nii kurb? Vaat et asendamatu? NÜÜD äkki puhkusel kui käib asjakohane trall? Puhkuse ajal on töösuhe katkestatud ja mingeid tööasju ei TOHI ajada. NIiiiii haige jutt.
to noo14. veebruar 2014, 09:06
rumalus on ikka piiritu mõnel inimesel...täpselt ütlesid enda kohta, sest üks mitterumal inimene ei kasuta sellist kõnepruuki nagu sina.
Kohus14. veebruar 2014, 09:00
Otsuses on kirjas, et tarvitas kasvuhormooni. Impetsillid soiuvad, et võitis- patune surmani!!!
Jäta,naine14. veebruar 2014, 08:55
Jutt on keemiast ja selle üledoseerimisest ja ka 20 aasta pärast on see sama.Keegi ei aja kiusu,lihtsalt kõik sportlased püütakse panna ühele stardijoonele.Meie omad on kippunud stardipauku ennetama ja saavad nüüd noomida.Saavad teisedki.
ZZ14. veebruar 2014, 08:52
..KUI EI OLE DOPINGUT PANNUD SIIS NAD VÕIVAD JU VIMMA KANDA NII PALJU JA KAUA KUI TAHVAD..
tugitoolist14. veebruar 2014, 08:48
Aga selgitage rumalale, kuidas 4 aastat tagasi ei leitud proovist midagi ja nüüd äkki muutus proov positiivseks? Kas selle pika aja peale ei muutu proovid iseeneset? Daami jutus on iva, kui 20 aasta pärast uuritakse, et tartapudru söömine annab kõvasti jõudu juurde, siis võibki selle dopingu nimistusse kanda.
Kohus14. veebruar 2014, 08:43
kui sulisid oigel ajal ei karista , siis varsti ei olegi enam tatraputru .
aga14. veebruar 2014, 08:43
kes sokutas venelastele selle jama ette?, ikka meie omad, et ise puhtaks jääda ja naabreid süüdistada. Midagi pole tõestatud,kõik käib kuulujutu tasandil ja samas lausa kisutakse Kristinat ja Andrust kasvõi tükkideks. Eestlaste õelusel-alatusel pole lihtsalt piire. Kiku, anna kõik laimajad kohtusse ja nõua KÕIGILT valuraha, las siis katsuvad edaspidi veel pläägutada, kui asi pole tõestatud.
Jaanus14. veebruar 2014, 08:42
Veerpalu lood peaks avaldama koik rubriigis KRIMI .
eiks14. veebruar 2014, 08:41
arvan et sinna vereproovi on hiljem lisatud dopingut ja nüüd hea karjuda.kui ma saaksin ühe rahvusvahelise suusaliidu mehe kätte saaks oleks paar suuski klambriteni p....
Vimm14. veebruar 2014, 08:41
muidugi on vimm , kui varskelt dopingut tarvitanu oskab end valja keerutada . nagu Siim Kallaski , ja tana veel monede arust eesti riigile vajalik ka . Sellised raisad tuleks vastu seina lohki luua .
noo14. veebruar 2014, 08:35
noo kle penskar, tee omale selgeks mis asi on doping ja tatrapuder, sellepärast meie omad kasutavadki dopingut et ei tee vahet pudrul ja dopingul
ohjah, rumalus on ikka piiritu mõnel inimesel
V maamiis14. veebruar 2014, 08:32
Siin ilmas on kõik võimalik,aga ..kes ja kuidas kontrollitakse kontrollijaid?????....võrdluseks võib tuua aktuaalse näite,kuidas H.H. Luik manipuleeris kogu Eesti kohtusüsteemi Bakuu maaprotsessis enda kasuks.....
To: Kas14. veebruar 2014, 08:31
On ju küllalt juttu olnud, et teostati konkreetsete sportlaste sihtkontrolli. Analüüsiv labor ilmselt saab ülesande kontrollida nende ja nende numbritega proove. Ülesande püstitaja teab kindlasti täpselt, kelle proove analüüsitakse.
Paavo14. veebruar 2014, 08:23
sellistel Viinapuudel ei tohiks olla kohta suusaliidus ! Dopingu tarvitamist ei saa mingil juhul õigustada !
Veiko14. veebruar 2014, 08:13
mine pensionile- ei ole enam veneaeg..
KAS14. veebruar 2014, 07:58
analüüsi tegijad üldse teavad, kelle proove nad analüüsivad. Kas nimi saadakse teada, alles pärast analüüsi tegemist. See vimma jutt on ka paranoia värk - et kui veerpalu proovist molekuli ei leitud, siis leiti see kellelgi teisel. Loodetavasti on B-proov puhas.
Aga tatrapuder14. veebruar 2014, 07:45
ongi liiga suure toiteväärtusega sportlastele. Kapsaleht ja poolteist liitrit vett peale käib küll. Või on veeski dopinguaineid?
Vahur14. veebruar 2014, 07:44
Ärge olge ülbe! Keegi ei räägi tatrapudrust!!!
Ülle14. veebruar 2014, 07:43
ükskõik, mis elus ei juhtu, ausaks peab jääma. Julged teha, julge tunnistada. Kui pole tarbinud, pole karta midagi. Eesti riigis ongi nii, et vahel mõnele süütule surutakse jõuliselt peale süüd, milles see inimene süüdi pole. See tundub väga tavaline asi olevat. Need, kes rängalt süüdi on, sompsitakse kinni või siis ei mäleta midagi.