Viktor Romanenkov keskendus eilseks etteasteks hästi.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Sotši 2014
14. veebruar 2014, 18:01

Viktor Romanenkovi vabakava ebaõnnestus peaaegu täielikult (7)

Sotši olümpial algas Eesti aja järgi kell 17 iluuisutamise meeste vabakava, kus osaleb ka Viktor Romanenkov. 

Romanenkovi vabakava läks sisuliselt täiesti "aia taha" - esitus oli krobeline ja tehnilisest täiuslikkusest kaugel. 

Kohtunikud andsid Romanenkovile vaid 78,44 ja meie esindaja olümpiadebüüt tõi 139,99 punkti. Võrdluseks - Romanenkovi parimad punktisummad on 111,76 ja 177,09. Kokkuvõttes langes Romanenkov viimaseks ja keegi eestpoolt ei loobu või kukub igal hüppel, siis saab ta 24. koha. Aga ikkagi oleks see Eesti senine parim koht Sotšis ... 

Võistluse eel: 

Eesti uisutaja oli stardijärjekorras kuues. Avaldatud on iga uisutaja plaanitavad elemendid, Romanenkovi kavas on kokku 12 hüpet. Tõsi, kaskaade loetakse üheks elemendiks ja neid on kavas kolm.

Tegelikkuses ei ole uisutajad kohustatud esitama kava esialgselt välja käidud plaani kohaselt, seega võib tegelikkuses näha midagi muud, eriti elementide järjekorra osas. Aga ettekujutuse üldiselt eesootavast saab.

Plaani kohaselt alustab Romanenkov kava kolmekordse axel'iga, millele järgneb sama hüppe ja kahese toeloop'i kaskaad. Seejärel tuleb üks raskemaid hüppeid, kolmene lutz.

Kaskaadidest on hiljem kirjas veel kaks kolmest toeloop'i ning kahene axel, millele järgneb kaks kahest toeloop'i.

Vabakavale pääses teatavasti 24 meest, Romanenkov sai lühikavas 61,55 punktiga 23. koha. Võidelda täna tuleb, sest 19. koht on vaid 3,26 punkti kaugusel. Romanenkov esitab vabakava Bizet' Carmeni muusika saatel.