Viktor Romanenkov kukkus vabakava esitades mitu korda ja teenis isiklikust rekordist 33 punkti madalama hinde.Foto: JUNG YEON-JE
Sotši 2014
14. veebruar 2014, 18:23

Eesti parima tulemuse teinud Viktor Romanenkov: lahkun Sotši olümpialt pettununa (51)

Iluuisutamise meeste üksiksõidu vabakavas rohkelt eksinud ja mitu korda kukkunud Viktor Romanenkov needis ennast ja oma närvikava võistluse järel maapõhja.

"Uisutasin halvasti. Üldse pole rahul. Pidin pikalt oma järjekorda ootama (Romanenkov oli oma grupi viimane ehk kuues uisutaja, mis tähendas, et oma järge tuli oodata pea tund aega – toim) ja närvid ei pidanud vastu. Pähe tulid mõtted, mis ei pea seal olema," sõnas Romanenkov.

Noormees oli silmnähtavalt pettunud ja eilsega võrreldes hoopis teine inimene. Kui pärast lühikava sammus ta ajakirjanike tsooni sirge selja ja kummis rinnaga, siis täna oli samm lönts ja pilk otsis varbaid.

"Esimene kukkumine ei olnud nii hull. Küll aga kolmas element, kui lutz'us liblikat panin. Ei tea, mis pärast seda juhtus. Üritasin end kokku võtta ja kontsentreeruda, sest üheksa elementi oli ju veel ees, aga ei õnnestunud enam mitte midagi korralikult ära teha," rääkis Romanenkov.

Ebaõnnestumise üks allikas võis olla tõik, et vabakava ta Sotšis peaaegu ei harjutanudki. Kogu aur läks lühikava võimalikult puhtaks timmimisele. "Ainult paar korda sõitsin vabakava Sotšis läbi, sest me ei mõelnud variandile, et vabakavale pääsen," sõnas eilsel lühikaval üllatuslikult 23. kohani küündinud Romanenkov.

Vaatamata ootustest mitme pügala võrra paremale kohale lahkub Romanenkov enda kinnitusel olümpialinnast pettununa. "Vaatamata vabakavale pääsemisele. Pääsesin jah 24 parema sekka, aga ainult nii ei saa."

Viktor Romanenkovi 24. koht on Eesti olümpiakoondise seni parim tulemus.