Rahvusvahelise Olümpiakomitee meditsiinikomisjon esimees Arne Ljungqvist.Foto: Cameron Spencer
Sotši 2014
15. veebruar 2014, 10:28

ROK: me ei kommenteeri Torino olümpia dopinguproovide tulemusi enne lõplike tulemuste selgumist (11)

Sotši olümpial igapäevasel pressikonverentsil olid täna hommikul ajakirjanike ees Rahvusvahelise Olümpiakomitee antidopingujuhid.

Meditsiinikomisjoni esimees, rootslane Arne Ljungqvist ei nõustunud täpsustama olukorda, mis puudutab kahekordse olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi Torino mängude A-proove.

Õhtulehe küsimused: Torino olümpia kahekordne kuldmedalist Kristina Šmigun-Vähi avaldas 6. veebruaril, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee oli talle detsembri alguses teatanud, et tema Torino mängude A-proovide uuesti testimisel oldi avastatud halvad analüütilised leiud. Mul on selle kohta kolm küsimust:

Milline protsent halbadest analüütilistest leidudest päädivad A-proovi positiivse tulemusega?

Millal langetatakse lõplik otsus Šmigun-Vähi A-proovide kohta?

Kas Torino mängude proove uuesti testides tuvastas ROK veel mingeid kahtlasi tulemusi peale Šmigun-Vähi omade?

Arne Ljungqvist, ROKi meditsiinikomisjon esimees: „Nagu veidi aega tagasi ütlesin, siis ma ei saa 2006. aasta Torino olümpiamängude proovide uuesti testimise tulemusi, sest lõplik raport pole valmis ja enne selle valmimist ROK mingeid kommentaare sel teemal ei anna.“

Veidi varem oli Ljungqvist märkinud, et ROK soovis küll raportiga enne Sotši olümpiat valmis saada. „Aga teatud tehniliste probleemide tõttu on olnud viivitusi ja see ei õnnestunud.“