Ilja Kovaltšuki tabamustest karistusvisete seerias tolku polnud - ameeriklased olid veel täpsemad ja võitsid.Foto: JIM YOUNG
Sotši 2014
15. veebruar 2014, 18:45

Mida ütlesid Kovaltšuk ja Ovetškin venelastelt äravõetud värava kohta? (7)

Venemaa jäähokikoondise staarid pidid pärast karistusvisetega USA käest saadud 2:3 kaotust jagama ütlusi seisul 2:2 Venemaalt äravõetud värava kohta. Litter käis küll väravas, ent see oli hästi väheke oma kohalt nihkunud ning seetõttu jäeti tabamus lugemata.

Ilja Kovaltšuk: "Reeglid on paika pandud ja kõik peavad neid järgima. Juhtunu oli meie vaatevinklist väga halb. Loodetavasti saame olümpiaturniirl võimaluse USAga veel korra kohtuda."

Mängu üks kohtunik oli ameeriklane ja Kovaltšukilt päriti arvamust ka selle kohta (tõsi, on asjakohane märkida, et värava tühistamise otsuse tegi videokohtunik, mitte embkumb kahest peakohtunikust - toim): "Seda kõike otsustab IIHF (Rahvusvaheline Jäähokiliit) ja meie selle üle ei otsusta. Me saame kontrollida vaid ühte asja - oma mängu."

Aleksandr Ovetškin sama diplomaatiline ei olnud: "Ma ei tea, mis seal juhtus, aga see oli igal juhul värav! Ükski meie mängija ei müksanud väravat, vaid seda tegi USA väravavaht. Kohtunik pidanuks seda nägema ja andma Jonathan Quickile (USA väravavaht - toim) 2minutilise karistuse."

Kaotus tähendab, et Venemaa jääb alagrupis suure tõenäosusega esikohata, ent kui pühapäevane Soome - Kanada mäng lisaajale ei lähe, pääseb korraldaja ikkagi otse veerandfinaali.