Meeste murdmaasuusatamise teatesõitFoto: AFP/Scanpix
Sotši 2014
16. veebruar 2014, 13:37

Rootsi võitis teatesõidu, Norra taas medalita, Eesti tubli kümnes! (13)

Kui eile sai Rootsi murdmaakoondis juubeldada naiskonna kuldmedali üle, siis täna sai sama tulemusega hakkama nende meeskond. Eesti meeskond tuli korraliku sõiduga lõpuks kümnendaks.

Rootslased koosseisus Lars Nelson, Daniel Richardsson, Johan Olsson ning Marcus Hellner kontrollisid sõitu sisuliselt kõik 40 kilomeetrit ning vahetus anti alati üle esimesena. Ühe kindla mehe panust kollektiivses pingutuses on keeruline välja tuua, ent Hellner haaras lipu juba enne laskumist suusastaadionile – nõnda kindel oli tema kui ankrumehe kindlustatud eduseis.

Ainus väike küsimärk Rootsi kullavõidu üle kerkis üles pärast kolmandat vahetust, kui Aleksandr Legkov oli Venemaa vahe liidriga sõitnud poole minuti pealt 14 sekundini, ent Maksim Võlegžaninile ei olnud selle vahe tagasisõitmine enam jõukohane ning lõpuks lõpetati 27,3 sekundilise kaotusega teisena.

Kolmandana ületas Venemaa kandadel finišijoone üllatuslikult Prantsusmaa.

Taas ebaõnnestus täielikult Norra meeskonna sõit. Viimasele vahetusele mindi vastu alles kuuendana ning Petter Northug imet korda saata ei suutnud: neljas koht ja kaotust võitjale 10 sekundit üle minuti.

Sõidu esimese poole olid kõige kõrgemas mängus sees ka meie põhjanaabrid, ent kolmandas vahetuses startinud Lari Lehtonen kukutas Soome meeskonna liidrikohalt kaugele seitsmendaks. Lõpuks lepiti kuuenda kohaga.

Eesti meeskond langes peagrupist esimese vahetuse viimasel ringil ning Karel Tammjärv andis vahetuse üle 13. kohal.

Teises vahetuses tegi väga tubli sõidu Algo Kärp, kes tõstis Eesti kümnendaks. Aivar Rehemaa andis esimese vabatehnikavahetuse järel teate üle 12., kuid Raido Ränkel tegi tugeva lõpu möödudes taas Kanadast ning USAst ning finišeeris lõpuks 10., kaotust võitnud Rootsile kogunes 4.10,6.

Rehemaa ütles pärast sõitu ETV otse-eertis, et tegu on kindlasti hea tulemusega ning meie koondise noored liikmed ning ka abijõud peaksid tänast resultaati hindama. "Meie murdmaa kõige positiivsem hekt kindlasti," sõnas koondise liider seniste olümpiamängude kohta.