Fabiana Santose juhitud Brasiilia kelk.Foto: AP/Scanpix
Sotši 2014
16. veebruar 2014, 14:44

Bobikelgutajad on üle elanud mitu hirmsat avariid

Täna alustavad Sotšis võistlemist bobikelgutajad ning võistlustules on ka legendaarne Jamaika meeskond. Kuigi esimestel päevadel on renn meeste päralt, on trenni teinud ka juba naised ning iga päev on vähemalt üks kelk avarii teinud.

Esmalt keeras reedesel esimesel treeningul oma bobi külili üks suurfavoriite, USA esinduskelgu juht Elana Meyers. Õnneks kelk suuri kahjustusi ei saanud ning naised olid sama päeva teiseks trenniks juba taas libisemisvalmis.

Sama ei saa aga öelda Meyersi laupäevase õnnetuse kohta. Seekord lasus süü Londoni olümpiamängudel teatesprindis kulla võitnud, ent Sotšis bobikelku lükkama asunud Lauryn Williamsil, kes ei saanud hakkama oma teise ülesande, bobi kinnipeatamisega. Kokkupõrkes raja lõpupiirdega lendasid pilpad ja Meyers pidi tõdema: "See oli üks tugevamaid pauke, mida ma kunagi kelgus kogenud olen."

USA kelgumehhaanikud veetsid aga unetu öö ning täna olid Meyers-Williams juba taas trenniks valmis.

Kõige hirmsam õnnetus juhtuski aga just tänases trennis, kui eksootilise Brasiilia kelgutajad läbisid raja ühte kurvi liiga kiiresti, vajusid paindel liiga kõrgele ning pealtnägijate sõnul ei olnud kaugel, et bobi oleks üldse kelgurennist välja lennanud.

Õnneks maandusid brasiillased vaid külili ning kuigi nad viidi ka meditsiinilisse kontrolli, jäid nii piloot kui pidurinaine terveks.