Jaak MaeFoto: Stanislav Moškov
Sotši 2014
16. veebruar 2014, 15:55

Jaak Mae: teatemeeskonna eesmärk oli sõita vähemalt 12. kohale (3)

Eesti meeskond tuli tänases murdmaasuusatamise teatevõistluses 16 riigi konkurentsis tublile 10. kohale, mis on natukene paremgi tulemus, kui enne võistlust oodati.

"Meie mehed sõitsid võrdväärselt ja keegi ansamblist välja ei langenud. Hommikul sai maha pandud eesmärk 12. kohale, selle suutsime täita," sõnas pärast võistlust legendaarne suusamees Jaak Mae. "Kui vaadata, kes eespool olid, siis ühtegi "aga" olla ei saa selles osas, et kas oleksime veel ettepoole jõudnud."

Eesti suusatajate sõidujärgsed kommentaarid:

Esimese vahetuse 13. kohaga lõpetanud Karel Tammjärv: "Võistlemas oli palju puhanud ja värskeid mehi. Tuli agressiivselt sõita. Taga sõites on lihtne eespoololijatega kontakt kaotada. Samuti on eespool parem kukkumisi vältida. Ikkagi käisid teise ringi lõpus tagasipöördel enne viimast tõusu kolm-neli meest pikali ja üsna keeruline oli sealt hunnikust läbi ronida. Jäingi kümmekond meetrit maha ega jõudnudki enam eespoololijaid kinni võtta. Võrreldes 15 kilomeetri sõiduga oli tunne parem. Nüüd seisab ees 50 kilomeetrit."

Meeskonna 10. tõstnud Algo Kärp: "Võtsin endast pea maksimumi, ettepoole polnud reaalselt võttes võimalik tõusta. Tundsin, et väike varu jäi isegi sisse, aga mägedes pole mõtet lõpuni riskida. Täna oli seisund hea, peaaegu nagu öö ja päev 15 kilomeetri sõiduga. Ka ilm oli täna sobivam, õhku liikus rohkem peale. Olümpiast jäid kahetised tunded. Tuleb nüüd treeneriga arutada, kus tegime vea, et põhidistantsiks loodetud vormis ei olnud."

Esimese vabatehnikavahetuse 12. positsioonil lõpetanud Aivar Rehemaa: "Selle meeskonna kohta kõva sõit. Mul endal oli pisut raske - viimasest vigastusest tingitud valu rinnas oli ikka päris kõva. Sõidu ajal, kui adrenaliin üleval, unustasin valu ära, meelde tuletas ta end peamiselt laskumistel. Nüüd tuleb nädal aega kõik õigesti teha, et maratoniks valmis olla."

Ankrumees Raido Ränkel: "Olen rahul. Kümnendat kohta ei julgenud loota. Sõitsin oma vahetuse targemini kui USA poiss. Edasi polnud kuhugi pürgida, sest Saksamaa oli juba minuti kaugusel.Täna oli rada super, selle eest korraldajatele kiitus. Loodan nüüd meeskonnasprindis võistlema saada, kuid see on treenerite otsus ja mina oma pead sellega ei vaeva."