Foto: AFP / Scanpix
Maailm
16. veebruar 2014, 17:11

Eestlannadest seljakotirändurite majutamine tõi austraallasele jama kaela (13)

Austraalias tuli sotsiaalkorteri üürnikule mõte võtta oma välismaal viibimise ajaks enda juurde allüürnikud. Paraku tõi kahe eestlannast seljakotiränduri majutamine austraallasele pahanduse kaela.

Rudie Brian Janusauskas elas sotsiaalkorteris, mille eest ta maksis Austraalia Victoria osariigile 99.55 Austraalia dollarit nädalas, kirjutas Herald Sun.

Kui aga mees läks mullu suvel  terviseprobleemide tõttu pooleks aastaks välismaale, otsis ta enda korterisse allüürnikud, kelleks osutusid kaks eestlannast seljakotirändurit ja kelle käest ta küsis 216 dollarit nädalas.

Paraku avastas mullu septembris sotsiaalkortereid inspekteeriv ametnik korterist ebaseaduslikud üürnikud ning ametivõimud otsustasid  Janusauskase rendilepingu lõpetada.

Mees vaidles küll vastu, öeldes, et ta pakkus naistele eluaset tingimusel, et nad hoolitseksid tema koera eest. Kuigi halduskohus möönis, et koera eest oli vaja hoolitseda,  rikkus mees kohtu hinnangul siiski üüritingimusi ning mees peab seetõttu sotsiaalkorterist lahkuma.