Foto: Scanpix
Korvpall
16. veebruar 2014, 21:58

Rock kohtub Balti liiga play-off'is Jekabpilsi ja Tarvas Pyrintöga

Balti korvpalliliiga põhiturniiri viimases mängus võitis Norrköpingi Dolphins Rapla Tyco 84:52 ning sellega selgusid nii play-off'i pääsejad kui ka esimese ringi paarid.

Uskuda või mitte, kuid tänu Rapla kaotusele pääses viimasena edasi Eesti liigas pronksikohta hoidev Rakvere Tarvas, kes sai A-grupis Rapla ja Tallinna Kalevi ees 5. koha.

Parim Eesti klubi oli põhiturniiril Tartu Ülikool/Rock, kes alustas küll tagasihoidlikult, aga sai lõpuks C-grupis kokku 8 võitu ja 4 kaotust. See ei andnud siiski enamat kolmandast kohast ning play-off'is sai Rock alles 8. asetuse. Ta läheb esimeses ringis kokku A-grupi kolmanda tiimi Jekabpilsiga (9. asetus). Esimene mäng peetakse Lätis, teine Tartus.

Kui Rockil õnnestub võita, läheb ta veerandfinaalis ilmselt kokku esimese asetuse saanud Pasvalyse Pieno Žvaigzdesiga, kellele alagrupis mõlemad mängud kaotati.

Tarval on 15. asetus ning ta läheb kokku 2. paigutuse saanud Tampere Pyrintöga, kes võitis sama grupi. Põhiturniiri mängude põhjal virulastel suurt midagi oodata pole: kodus kaotati 81:117 ja võõrsil 74:112. Play-off'i alustatakse Rakveres, kordusmäng peetakse Soomes.

Muide, eestlaste vastased kohtusid viimati omavahel ning Jekabpils alistas kodus Pyrintö 77:76.

Teised kaheksandikfinaalpaarid: Pasvalys - Liepaja, Ventspils - Panevežys, Prienai - Utena, Dolphins - Riia Barons, Šiauliai - Atõrau Barsõ, Kedainiai - Valmiera.