Rõõmupidu!Foto: TAIRO LUTTER
Spordiblogi
17. veebruar 2014, 12:41

Nädala pluss | Tartu Rocki võimas saavutus (3)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 17. veebruari valik:

LÄINUD NÄDALA PLUSS

Olümpialastest esinesid eelmisel nädalal õnnestunult Viktor Romanenkov ja Indrek Tobreluts, kes said vastavalt 24. ja 29. koha. Enamvähem oma tegi ära ka suusahüppaja Kaarel Nurmsalu (38. ja 41.). Aga Tartu Rocki saavutuse – Eurochallenge-sarja veerandfinaali jõudmine – vastu ei saa ükski Eesti olümpiasportlane.

LÄINUD NÄDALA MIINUS

Eesti murdmaasuusatamise täielik ikaldus sai mitu valusat kinnitust. Sprindis Triin Ojastele 48. koht, ükski mees 50 parema sekka ei mahtunud. 2009. aasta MMi kuues mees Peeter Kümmel oli 52. Meie kunagisel paraadalal 15 km klassikas sai Aivar Rehemaa parimana 40. koha. Kurb.

TULEVA NÄDALA ENNUSTUS

90% on tõenäosus, et Sotši olümpia parima individuaalkoha toob Eestile iluuisutaja.

Viktor Romanenkovi 24. koha ületab 98% tõenäosusega Jelena Glebova. Sama võib teoorias suuta ka Aivar Rehemaa 50 km suusatamises, aga Glebova eeldatava kohani (15. ringis) küündimine nõuaks korralikku imet.