Jevgeni Pljuštšenko loobus individuaalvõistlusest.Foto: AP / Scanpix
Sotši 2014
17. veebruar 2014, 13:53

Pljuštšenko: mind sunniti jääle minema! (18)

Ehkki Sotši talimängude iluuisutamise võistkonnavõistlus ja meeste üksiksõit on juba ajalugu, ei taha Venemaal kired superstaar Jevgeni Pljuštšenko loobumise ümber vaibuda.

Võistkonnavõistlusega kahekordseks olümpiavõitjaks kerkinud Pljuštšenko teatas intervjuus CNN-ile, et palus pärast võistkonnavõistluse lühikava end välja vahetada. Põhjust, miks seda ei tehtud, palus uisutaja küsida Venemaa uisuliidu presidendilt Aleksandr Gorškovilt.

"Ma ei oska praegu selgitada, mis juhtus. Aga kui uurite alaliidu presidendilt, räägib ta kõik. Ta selgitab, miks püüdsin jääle minna mina ja miks ei teinud seda teised uisutajad," rääkis Pljuštšenko.

Kas tahtsite võistlusel osaleda?

"Muidugi tahtsin. Ent nagu teada, oli meil õigus panna olümpial välja ainult üks meessõitja, sest eelmise aasta MMil osalenud mehed said 15. ja 17. koha."

Seega teid sunniti võistlema, mis vormis te ka polnuks, sest teil oli kõige suurem medalivõimalus?

"Täpselt nii."

Kas see on õiglane?

"Nagu juba ütlesin, ma püüdsin. Mõistate, püüdsin. Kui tulime võistkonnavõistlusele, arvati, et võime võita hõbeda või pronksi. Aga me tulime esimeseks. Võitsime olümpiamängud võistkondlikus arvestuses.

Hiljem küsiti minult alaliidust: "Kas tahad edasi võistelda? Kuidas tunned ennast?" Vastasin, et eriti hästi ei tunne. Probleemid ilmnesid juba võistkonnavõistluse lühikava ajal: valu tõttu ei teinud kahte plaanitud kolmekordset hüpet. Selgitasin oma alaliidule, et oleks parem, kui vabakavale läheb keegi teine. Palusin neilt seda."

Mida nad vastasid?

"Nad ütlesid: mis juhtus, see juhtus."

Seega teid sunniti jätkama?

"Jah."

Venemaa uisuliidu juht Gorškov oli Pljuštšenko öeldust jahmunud. "Pljuštšenko teadis mängude algusest saati, et otsuse osalemise kohta võtab vastu ainult tema ise. Alaliit pole talle avaldanud mingit survet," ütles Gorškov Venemaa meediale.