Austraalia lumelaudur Cameron Bolton.Foto: AFP / Scanpix
Sotši 2014
17. veebruar 2014, 15:24

Austraalia pere mure: viisatähtaeg kukub ja näovärv on otsas (1)

Sotši olümpia meeste lumelauakrossi homsesse lükkumine udu tõttu mõjutab austraallase Cameron Boltoni peret ilmselt rohkem kui kedagi teist.

Nimelt sõitsid Boltonile kaasa elama ema ja isa, neil on tagasilennupiletid ostetud homseks ja homsega lõpeb ka turistiviisa kehtivus.

"Vajame kedagi, kes räägiks nii inglise kui ka vene keelt, et aidata meil viisasüsteemist läbi närida - see oli piisavalt keeruline isegi kodus Austraalias," ahastas Cameroni ema Pie Bolton.

Seda on ükskõik mis keeles kergem öelda kui teha. Boltonid näitasid Austraalia Vene konsulaadist saadud kirja mängude pressiteenistusele, kust selgus, et turistiviisa tähtaega ei pikendata ning üle tähtaja Venemaal viibimine toob kaasa trahvi ja musta nimekirja kandmise.

Cameron Bolton märkis, et võistluse lõplik homse peale lükkumine pärast pikka ootamist oli ehk isegi parem lahendus. "Sa ärkad hommikul üles ja nad nihutavad võistlust iga poole tunni kaupa edasi. Sa ei tea, millal süüa, ja kas pead sooja tegema. Mida rohkem sa end üles soojendad ja siis maha jahtud, seda rohkem see kurnab," selgitas Bolton.

Ent need polnud Boltoni pere ainsad probleemid. Nad tulid mäele, seljas rohelised liibuvad vormid, peas kuldsed parukad, näod värvitud ja käes suured Austraalia lipud. Rohelist ja kuldset näovärvi neil paraku rohkem kaasas pole.

"Ma ei tea, kuidas me saame hakkama viisaga... või siis rohelise ja kuldse näovärviga," arutles Pie.