Õhtulehe eksklusiivne fotosessioon Eesti olümpiakoondise suurima lootuse Jelena Glebovaga Sotši olümpiapargis.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Sotši 2014
18. veebruar 2014, 07:00

Õhtulehe eksklusiivne fotosessioon Eesti olümpiakoondise suurima lootuse Jelena Glebovaga (8)

Homme karjääri kolmanda olümpiastardi tegev iluuisutaja Jelena Glebova eilne suur ülesanne oli puhata. Trennivaba päeva hommikul jalutas Glebova Sotši olümpiapargis ning Õhtuleht pakkus meie suurimale olümpialootusele seltsi.

Glebova teatas juba pärast jaanuari keskel 7. kohaga lõppenud Euroopa meistrivõistlusi, et sisulisi intervjuusid ta Sotši võistluse eel anda ei taha. Need kulutavad energiat, mida olümpiajääl hädasti vaja.

Glebova peab sõna ja kahe päeva pärast eesootavast võistluse kohta poetab moka otsast vaid paar repliiki. "Olen valmis. Tuju on väga hea, pabinat sees ei ole. Trennid on läinud hästi, tingimused on väga head," sõnab ta. Ei lausetki eesmärkide, konkurentide ja lootuste kohta. Sellest kõigest võib rääkida hiljem, pärast võistlust.

Kui esimesed neli trennipäeva möödusid iluuisutajate treeninghallis, siis pühapäeval sai Glebova proovida ka Icebergi jääpalee väljakut, mis jättis igati hea mulje – jää on tasemel, uisutamiseks ideaalne.

2006. aastal Torinos 28. ja 2010. aastal Vancouveris 21. koha saanud Glebova nimetab oma kolmandat olümpiat kõige-kõigemaks. "Sotši meeldib mulle väga. Neist olümpiatest, kus olen käinud, raudselt minu kui sportlase jaoks kõige parem," sõnab ta.

Kuigi eelnenud viis trennipäeva olid rasked, leidis Glebova aega ka olümpiavõistluste vaatamiseks. Pühapäeval jälgis ta Bolšoi jäähokihallis Venemaa ja Slovakkia thrillerlikku hokimatši (Venemaa võitis karistusvisetega – toim), mille eel sattus ta olümpiapargis mööda jalutama Venemaa peaministris Dmitri Medvedjevist.

Naiste üksiksõiduvõistlus algab Icebergi jääpalees homme Eesti aja järgi kell 17. Stardis on 30 naist, kellest neljapäevasele vabakavale pääseb 24. Glebova tuleb jääle kõige esimesena.