Jäätantsus esikoha pälvinud Meryl Davis ja Charlie White tõid USAle 15. iluuisutamise kuldmedali, ent kõik senised oldi võidetud ükskiksõidus (7 meeste ja 7 naiste omas).Foto: BUKAJLO FREDERIC/SIPA
Sotši 2014
18. veebruar 2014, 10:00

STATISTIKAPOMM: Olümpiamängude 10. võistluspäev arvudes (4)

Olümpiamängude kümnendal võistluspäeval leidsid omaniku viis medalikomplekti. Vaatame esmaspäeva, 17. veebruarit statistilisest aspektist – mida põnevat arvud meile räägivad?

Laskesuusatamise naiste 12,5 km ühisstardi võitnud Darja Domrjatšjova (Valgevene) sai viiendaks naiseks taliolümpiamängude ajaloos, kes võitnud samadel mängudel vähemalt kolm individuaalset kuldmedalit. Domrjatšjova võitis kulla ka tagaajamis- ja individuaalvõistlusel.

Ülejäänud ühelt taliolümpialt vähemalt kolm individuaalset kulda võitnud naissportlast on Lidia Skoblikova (Nõukogude Liit, kiiruisutamine, 1964), Marja-Liisa Kirvesniemi (Soome, murdmaasuusatamine, 1984), Yvonne van Gennip (Holland, kiiruisutamine, 1988) ja Janica Kostelic (Horvaatia, mäesuusatamine, 2002), kusjuures Skoblikova võitis neli, ülejäänud naised sarnaselt Domrjatšjovale kolm kulda.

Suusahüpete meeskonnavõistluse kuldmedalist Saksamaa sai esimeseks riigiks, kes võtnud sel alal kolm olümpiavõitu. Kulla võitis Saksamaa ka 1994 ja 2002.

Jäätantsus esikoha pälvinud Meryl Davis ja Charlie White tõid USAle 15. iluuisutamise kuldmedali, ent kõik senised oldi võidetud ükskiksõidus (7 meeste ja 7 naiste omas).

Jelena Ilinõhhi ja Nikita Katsapalovi pronksmedal tähendas, et Venemaa võitis jäätantsus medali võita kuuendat olümpiat järjest. Taliolümpial pole Venemaa seda (võita kuus olümpiat järjest samal võistlusel medal) mitte kunagi varem suutnud.

Aleksander Zubkovi ja Aleksei Vovojeda kuldmedal meeste kahebobis oli Venemaa esimene bobisõidu olümpiavõit.

Pärast Anton Kušniri kuldmedalit vigursuusatamise meeste vigurhüpetes on Valgevene sel võistlusalal võitnud medali viiel olümpial järjest. Vigursuusatamises on sama suutnud vaid Norra, kes võitis viiel olümpia järjest (1992-2006) medali naiste viguhüpetes.

Meeste vigurhüpetes võitis hõbemedali Austraalia sportlane David Morris. Austraaliast sai 26. riik, kes Sotši olümpial medali võitnud. 2010 Vancouveris oli medaliriike samuti 26, aga Sotši olümpiat on veel mitu päeva alles.