Venemaa ründaja Aleksander Ovetškini koduklubiks on Washington Capitals. Ta on üks enam kui 100 NHLi mängijast, kes Sotši olümpial kaasa mängib. 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpial on NHLi mängijate osalemine praeguse seisuga lahtine.Foto: MARK BLINCH
Sotši 2014
18. veebruar 2014, 11:15

Kas NHLi mängijad lubatakse ka 2018. aasta olümpiale?

Sotši taliolümpia on viies järjestikune, kus teevad kaasa ka maailma tugevaima jäähokiliiga NHLi mängijad. 2018. aastal Pyeongchangis toimuval olümpial on NHLi hokimeeste kohalolek praeguse seisuga lahtine.

"Praeguse seisuga pole me 2018. aasta olümpiat puudutavaid küsimusi arutanud ja Sotšis me seda ka ei tee. Kavatseme hoopis olümpiavõistlust nautida. Tean, et viimase kahe nädala jooksul on NHLi mängijate edaspidise osalemise teemal väga palju spekuleeritud, aga samas pole öeldud midagi, mida poleks öeldud eelmise kaheksa aasta jooksul," sõnas NHLi tegevjuht Gary Bettman täna hommikul enne meeste olümpiaturniiri play-off'i antud pressikonverentsil.

Bettman rõhutas, et kõige alus on mängijate huvi olümpial mängida. Selle olemasolus õnneks kahtlust pole. Edasi peavad kokkuleppele jõudma kõik osapooled, kelle huvid mängus – olümpiamängude korralduskomitee, Rahvusvaheline Olümpiakomitee, Rahvusvaheline Jäähokiliit (IIHF), NHL, NHLi mängijate ametiühing.

"Ühegi osapoole jaoks ei kätke olümpiamängude küsimus ainult häid või ainult halbu asju. Tuleb leida tasakaal," sõnas Bettman. "Rene Faselile (IIHFi president – toim) meeldiks, kui me ütleksime praegu, et oleme Pyeongchangis kohal, aga ta teab, et hetkel seda ei juhtu."

Fasel naljatles vastu: "Mulle meeldib Bettmaniga kaubelda! Oleks igav, kui otsustaksime praegu ära, et NHLi mängijad osalevad olümpial järgmised 10-20 aastat."