Rahvusvahelise Jäähokiliidu (IIHF) president Rene Fasel (vasakul) ja NHLi tegevjuht Gary Bettman vaidlesid lõbus nägu ees, kuigi küsimus oli väga põhimõtteline.Foto: Mark Humphrey
Sotši 2014
18. veebruar 2014, 11:15

Mis on vingem autasu – olümpiakuld või Stanley karikas? (3)

Maailma jäähoki mõjukaimate meeste sekka kuuluvad Rahvusvahelise Jäähokiliidu (IIHF) president Rene Fasel ja NHLi tegevjuht Gary Bettman andsid Sotšis täna hommikul pressikonverentsi. Muuhulgas peeti maha vaidlus põhimõttelises küsimuses: mis on jäähokimängija jaoks ülim autasu?

Faseli suur soov on, et alates 1998. aasta Nagano mängudest olümpiaturniiril osalenud NHLi mängijad ka 2018 Pyeongchangis kohal oleksid. IIHFi tugevamaid argumente on mängijate tahe olümpial osaleda ja Fasel ei jätnud seda meenutamata, kui ütles: "Sportlase elus pole mitte midagi nii tähtsat nagu olümpiakulla võitmind."

NHLi tegevjuht Bettman torkas vastu: "Pigem ikka Stanley karika (NHLi võitjale antav trofee) võitmine."

Fasel: "Stanley karikas ja MM-tiitel... noh, need on kõvas saavutused. Aga vaadake pühapäeval olümpiakulla kaela saavate mängijate nägusid ja saate aru, et see on ülim."

Bettman: "Need näod on samasugused nagu siis, kui nad võidavad Stanley karika!"

Olgu lisatud, et dialoog polnud ühestki otsast vaenulik, vaid sõbralik aasimine. Aga tõetera otsides tuleb tõdeda, et Faselil on usutavasti õigus, et mängijad väärtustavad olümpiakulda üle kõige (peamine põhjus: selle võitmiseks avaneb võimalus neli korda harvemini kui Stanely karika puhul). Bettman ilmselgelt teab seda, aga ei taha ega tohi seda oma töökoha tõttu avalikult tunnistada.