Sotši olümpia naiste jäähokiturniiri senine tippmäng oli veerandfinaal Soome ja Rootsi vahel, mille viimased 4:2 võitsid.Foto: Matt Slocum
Sotši 2014
18. veebruar 2014, 11:15

Hokiboss: naiste jäähoki ei kao olümpialt mitte kuhugi! (1)

Rahvusvahelise Jäähokiliidu (IIHF) presidendi Rene Faseli käest uuriti täna hommikult Sotšis toimunud pressikonverentsil, kas ta on mures naiste jäähoki tuleviku pärast?

Küsimuse ajendiks oli tõik, et kõigele vaatamata on USA ja Kanada muust maailmast pika puuga ees. Näiteks ühes esmaspäevases poolfinaalis purustasid ameeriklannad Rootsi naiskonna 6:1.

Fasel möönis probleeme, aga kinnitas, et naiste jäähoki olümpiatulevik on kindel ja helge. "Naiste jäähoki olukord on parem kui Vancouveris. Mängud on tasavägisemad. Aga ei saa mööda vaadata, et kui näiteks Kanadas mängib hokit 80 000 naist, siis Soomes 4500, Rootsis 3000 ringis ning kui Šveitsis ja Venemaal 2000 kokku saame, on juba hästi.

Oleme naiste jäähoki üleilmsesse arendamisse korralikult panustanud ja olukord on parem, aga soovitud punktist oleme esialgu kaugel, sest me kõik oskame ju tablood vaadata. Aga ma garanteerin, et naiste jäähoki olümpialt mitte kuhugi ei kao!"

Fasel märkis ka, et kui Põhja-Ameerikas on naistel võimalik jäähokiga tegeleda professionaalselt, siis Euroopas mitte. "Põhja-Ameerikas ongi naiste profisport palju arenenum kui Euroopas, kus on probleeme isegi jalgpallil, mis on teatavasti kõige populaarsem võistkonnaala. Kardan, et jäähoki naiste profiliiga ei suuda end Euroopas ettenähtavas tulevikus ära elatada."

Sotši olümpia naiste jäähokiturniiri otsustavad mängud peetakse neljapäeval. Pronksivõitja selgitavad Rootsi ja Šveits, finaalis mängivad USA ja Kanada.