Venemaa sai kaheksandikfinaalis 4:0 võiduFoto: Reuters / Scanpix
Sotši 2014
18. veebruar 2014, 16:44

Putin olümpiat ära ei lõpeta: Venemaa hokikoondis pääses veerandfinaali (16)

Sotši olümpia hokiturniiri kaheksandikfinaalis kohtus Venemaa Norraga. Kui irvhambad viskasid enne mängu võllanalja, et peaks Venemaa täna kaotama, lõpetab president Vladimir Putin mängud ära, siis nii ei läinud: kuigi esimene kolmandik lõppes väravateta, võitsid venelased kohtumise lõpuks tulemusega 4:0 ja pääsesid veerandfinaali, kus kohtutakse Soomega.

Olümpiat võõrustav Venemaa ootab just hokikulda üle kõige, kuid selleks peavad nende lemmikud alistama järjest neli vastast. Norraga oldi vähemalt esialgu raskustes, kuid kaks väravat teisel ja kaks väravat kolmandal kolmandikajal tõid võidu siiski peoperemeestele.

3. kolmandik:

2:0 püsis tablool päris pikalt, kuni 2:20 enne lõppu otsustasid norrakad väravavahi välja võtta. Aleksander Radulov kasutas selle aga kohe ära ning 40 sekundit enne lõppu lisas Aleksei Terešenko veel ühe tabamuse. 4:0 ja Venemaa olümpia jätkub.

2. kolmandik:

37.11: Ilja Kovaltšuk viib Venemaa 2:0 ette. Paistab, et Punane hokimasin on tänaseks pääastetud.

24.12: Aleksandr Radulov purjetab Norra värava tagant läbi ja saadab teele suurepärase löögi, mis maandub Nortra kaitsja uisupõrkest väravas. Venemaa asub juhtima 1:0!

1. kolmandiku kokkuvõte:

Venemaa tegi 7 ja Norra 6 pealeviset, karistusminuteid said mõlemad meeskonnad 2.