Martin Fourcade pärast ühisstardi finišit.Foto: AFP / Scanpix
Sotši 2014
18. veebruar 2014, 15:49

Napilt kolmandast kullast ilma jäänud Fourcade: tingimused olid kohutavad (3)

Meeste laskesuusatamise 15 km ühisstardis fotofinišiga hõbedale jäänud prantslane Martin Fourcade tunnistas, et tal jäi Emil Hegle Svendseni vastu lihtsalt jõust puudu.

"Proovisin teha, mis muutsin ja siin polnud taktikaga mingit pistmist. Treenerid ütlesid, et ma ei jätaks asju lõpu peale, aga lõpus määras kõik see, kuidas ma pingutada suutsin. Emil on viimasel ringil kiirem ja mina olen parem laskja. Tahtsin veel üht kulda, aga minu võimetest ei piisanud," ütles jälitussõidu ja tavadistantsi võitnud Fourcade.

Terve sõidu sadas rajal tihedat lobjakat ja see avaldas mõju kõikidele võistlejatele. "Kartsime, et võistlus jäetakse taas ära. Tingimused koos kogu selle lumega olid kohutavad ja sõit oli väga raske," sõnas Fourcade.

Enne võistlust tundis ta ennast kehvasti ja haiglasena. "Pärast arstiga rääkimist olin väga segaduses ja närviline. Ta kahtles, kas mind rajale lasta. Lõpuks ta ikkagi tegi seda. Esimesel ringil ei tundnudki ma ennast nii hästi kui tavaliselt, aga hiljem püüdisn oma esitust parandada," kommenteeris prantslane.