Triin TobiFoto: OLIVIER MORIN
Sotši 2014
18. veebruar 2014, 17:08

Triin Tobi: teine sõit oli juba parem (1)

Naiste suurslaalomis 61. koha saanud 18-aastane Triin Tobi pead norgu ei lase ning loodab nelja aasta pärast Pyeongchangis juba märksa küpsemat sõitu teha.

"Oleksin võinud parema võistluse teha, samas on see mu esimene olümpia ja vanustki alles 18," rääkis Tobi pärast võistlust.

"Olin võistluseks hästi valmis ja mingit erilist pabinat ei olnud, kuigi esimeses sõidus oli väike närv sees."

"Teine sõit oli juba parem, esimene jäi treeningsõitudest ikka kaugele. Samas - eks treeningsõitudel ole tunne ka vabam. Raskemates kohtades tõmbusin liigselt kaitseasendisse, oleksin pidanud ehk mõnevõrra agressiivsemalt sõitma. Aga mäesuusatamine ongi kõige rohkem kahe kõrva vahel kinni," nentis mäesuusapiiga ning lisas, et tänased rasked olud teda ei heidutanud:

"Vihma sadas kõvasti, võistlusolud olid keerulised, kuid kõigi jaoks samad. Vaatamata vihmale suudeti rada üllatavalt hästi korras hoida. Võisteldud on igasugustes oludes ja selles mõttes midagi ootamatut ei olnud. Suur stardinumber tingib paratamatult kehvema raja."

"Slaalomiks väga suuri ootusi ei sea, üritan ehk pisut agressiivsemalt sõita." märkis Tobi lõpetuseks lähema tuleviku kohta ning vaatas seejärel juba ka kaugemasse tulevikku: "Loodetavasti olen ka nelja aasta pärast stardis ja siis juba paremini võistluseks valmis."