Olümpiastuudio 2014
19. veebruar 2014, 10:25

JÄRELVAADATAV! Anna Levandi Olümpiastuudios: Glebova järgi pannakse mõõdupuu paika (8)

Täna Õhtulehe olümpiastuudiot külastanud uisutreener Anna Levandi sõnul on täna starti asuv iluuisutaja Jelena Glebova tippvormis ning esimesest stardipositsioonist end häirida ei lase.

"Muidugi on loosist kahju, kuid arvan, et ta on tugeva närviga ja väga suurte kogemustega. Kui ta teeb oma korralikku sõitu, ei tohiks see tema tulemusele nii väga mõjuda. Ta peab ainult keskenduma ja oma ära tegema, " arvas Levandi.

Levandi tõdes, et kohtunikud võivad punktide pealt küll alguses kokku hoida, kuid korraliku sõidu puhul saab Glebova teistele märgi ette seada. "Tema järgi hakataksegi sisuliselt punkte panema. Tema panebki selle plangu, mille järgi teisi hinnatakse."

Levandi muigas ka, et kindlasti saab Eesti tüdruk publikult suure aplausi. "Kõik vene nimega uisutajad on omad. Olgu nad Rootsi või Eesti esindajad, nii kui vene nimi, siis saal on nendega kaasas. Selles mõttes on meil väga suur eelis. Ma usun küll, et Jelena saab oma toetuse. Kui ta on ilus ja hea ja saab kõik oma asjad tehtud, siis tuleb talle suur aplaus," rõõmustas ta.

Oma õpilase, meeste üksiksõidus 24.koha saanud Viktor Romanenkovi esituse kohta sõnas Levandi "fifty-fifty". "Tema eesmärk oli finaali saada, kuhu ta ka pääses ja siis ..ta lasi vabaks. Treenerina ei saa ma sellist käitumist sallida. Ometi ta tegi oma ära. Kurvastab see, et kui selline tulemus on seni parim tulemus Eesti koondises, milliseid eesmärke siis nemad püstitasid?"

Ka meenutas Levandi Romanenkovi jaoks ärevat hetke, kui ta sai vahetult pärast soojenduse lõppu teada, et tema ees võistlev Jevgeni Pljustšenko jääle siiski ei lähe. "Poiss läks näost valgeks, hakkas üle kere värisema. Mina ütlesin: "Rahu! Ei kiirusta kuskil, rahune maha, keskendu enda peale ja siis lähed tegema. Ta tegi ilusa kava, täitis oma ilusa kava, täitis oma eesmärgi," muigas Levandi.

Lisaks käisime Lõuna-Eestis, kus värske laskesuusatamise juunioride Euroopa meister Rene Zahkna õpetas saatejuhti, kuidas tiirus märke alla lasta.

Rääkisime ka Eesti parima kiiruisutaja Saskia Alusaluga, teemaks Hollandi kullasadu Adleri kiiruisuhallis, Alusalu olümpiatraditsioonid ja tema enda käimasolev hooaeg.