Jelena Glebova jaoks on Sotši olümpia karjääri kolmas. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Sotši 2014
19. veebruar 2014, 07:00

Leena, näita nüüd kõigile, mida oskad! (19)

Täna alustab olümpiavõistlusega Jelena Glebova

Iluuisutamise hüpete täpne hindamine pole asi, millega normaalne inimene oma mõistust peaks vaevama. Aga kuidas Jelena Glebova tänast võistlust vaadates aru saada, kas kõik sujub hästi? Kui Eesti esinumbri nägu ehib naeratus, on kõik kontrolli all!

Slovakist treener Igor Krokavec teeb Glebovaga koostööd kolmandat aastat ning on veendunud, et just olümpiahooajaks õnnestus leida Eesti parimale uisusportlasele optimaalseim võistlusvariant – vägisi punnida ei tohi, vaid tuleb teha seda, mis kenasti käpas. Ning naeratus on väga tähtis!

"Paljud naised tahavad teha hüppeid, mis on nende võimete piirist keerulisemad. Jelena plaan näeb ette kontrolli kõige üle. Tehnilised elemendid on korraliku tasemega ning koreograafia kena. See viimane asi on tähtis, sest siis saab uisutaja oma esitust nautida. Naeratus näol annab enesekindlust ja tõstab skoori," rääkis Krokavec.

Glebova trump on kahest kolmekohalisest hüppest koosnev kaskaad. Trennid on seni sujunud hästi, kõik toimib ja enesetunne on mugav.

"Kõik paistab olevat hästi. Jelena on võistluseks valmis," ütles Krokavec.

Esimesena starti – see on soodne loos!

Läbipõlemisohtu slovakk märkimisväärseks ei pea vaatamata tõigale, et jaanuaris EMil saavutatud 7. kohaga tõusis ta jalamaid Eesti olümpiakoondise esinumbriks.

"Jelenal on rohkelt kogemusi – need on ju tema kolmandad olümpiamängud – ja ta on professionaal. Pinged ei tohiks probleem olla. Jelena on õnnelik ja positiivne. Täpselt nii nagu peab."

Glebova ise hindas oma vormi võrreldavaks EMi eelsega: "Tunnen end hästi, trennid sujuvad ilusti. Olen väga rahul, kui Vancouveri olümpia 21. koha üle sõidan."

Fortuuna tahtel tuleb Glebova 30 sportlasest jääle esimesena, aga õnneks pole iluuisutamine rattasprint, kus tagant tulija omab eelist.

Nii Glebova kui ka Krokavec peavad loosi soodsaks.

"Jelena saab kohe pärast kuueminutilist soojendust võistlema asuda. See on hea variant," sõnas Krakovec.

Glebova lisas: "Mina saan juba kell seitse võistlusega ühele poole, aga osad tüdrukud pääsevad jääle alles üheteistkümne ajal. Samuti saan kohe pärast soojendust jääle."

Naiste üksiksõidu lühikava algab Eesti aja järgi kell 17. 30 sportlasest pääsevad homsele lühikavale 24 paremat.