Tänavu Euroopa meistrivõistlustel 7. koha pälvinud Jelena Glebova lühikava läks kahjuks aia taha.Foto: Vadim Ghirda
Sotši 2014
19. veebruar 2014, 17:47

Jelena Glebova: "Ei usu, et finaali saan. Ise olen süüdi..." (30)

Eesti olümpiakoondise Sotši mängude suurima lootuse Jelena Glebova lühikava iluuisutamise naiste üksiksõidus ebaõnnestus. Esimesena jääl käinud neiu arvas vahetult pärast etteaste, et 24 parema sekka tal 46,19 punktiga asja pole.

"Olen enda esituses siiralt pettunud. Lühikavas kahe vea – kaskaadis 3+2, mitte 3+3 ja kahese asemel ühene aksel – ei ole lubatav. Üldiselt mulle esimesena uisutamine meeldib, aga täna olid veidi närvis. Ei jõudnud soojenduse järel maha rahuneda," sõnas Glebova.

Mis siis täpselt valesti läks? "Ma ei tundnud jääd nii hästi kui trennis, jalad polnud meeldivalt pehmed, vaid kanged. Kaks viga tähendavadki miinus 10 punkti ja ma ei usu, et selle skooriga (46,19, Glebova käesoleva hooaja madalaim – toim) homsele vabakavale pääsen.

Trennis oli tõesti kõik hästi, aga iluuisutamine on selline ala, et loeb see, mida sportlane võistlusel kahe minuti jooksul jääl näidata suudab. Trennis võib nelja keeruga hüppeid teha, aga see ei huvita kedagi.

Minu treener oli teinud suurepärase töö ja ma olin suurepärases vormis. Kahju, et ei suutnud seda inimestele näidata. Kui trennis suudan lühikava iga päev puhtalt sõita ja siis võistlustel eksin kaks korda, on see muidugi pettumus."

Glebova lühikava lõplik koht selgub mõne tunni pärast.