Jelena Glebova treener Igor Krokavec.Foto: MATI HIIS
Sotši 2014
19. veebruar 2014, 18:06

Glebova treener Krokavec: mingil hetkel peab sportlane ise vastutuse võtma (9)

Sotši taliolümpiamängude iluuisutamise naiste lühikavas ebaõnnestunud etteaste teinud Jelena Glebova treener Igor Krokavec nimetas juhtunud suureks pettumuseks, aga ei osanud ebaõnnestumist seletada.

"Ootused olid kindlasti kõrgemad. Võistlus läks väga kehvasti ja ma olen väga pettunud. Jelena ütles mulle pärast jäält tulekut, et ta närveeris, mis on üllatav, sest tegu on ju kogenud sportlasega. Võib-olla esimesena jääle minek talle ikkagi ei sobinud.

Eks me räägime temaga sellest etteastest veel, aga sport on selline, et vahel lihtsalt ei saa seda, mida soovid ja milleks valmis oled. Treeneri võimalustel sooritust mõjutada on piirid. Mingil hetkel peab sportlane ise vastutuse võtma..."

Krokaveci esmase hinnangu põhjal ei peitunud viga mingis konkreetses tehnilises nüansis, vaid üldises hoiakus. "Jelena hoidis end tagasi. Asi oli valesti juba siis, kui ta võistlusele eelnenud kuueminutiliseks soojenduseks jääle läks. Ta uisutas liiga ettevaatlikult.

Enne lühikava ütlesin talle, et tuleb olla agressiivsem. Aga vahel on nii, et kui sportlane midagi väga-väga tahab, siis muundub see pingeks, mistõttu kaob kontroll lihaste üle ja keha ei liigu soovide kohaselt," rääkis Krokavec.

Glebova lühikava lõplik koht selgub mõne tunni pärast.