Kristina Šmigun-Vähi Foto: MATI HIIS
Sotši 2014
19. veebruar 2014, 21:05

Šmigun-Vähi: lähen lõpuni, võtku see kasvõi 10 või 20 aastat! (47)

Dopingu kasutamises kahtlustatav Kristina Šmigun-Vähi rõhutas "Pealtnägijale" antud intervjuus, et pole kunagi keelatud aineid tarvitanud ning kavatseb oma süütuse tõestamiseks võidelda nii kaua, kui tarvis läheb.

Šmigun-Vähi, kelle kaheksa aastat tagasi Torino olümpialt võetud dopinguproovide uuesti testimine on väidetavalt osutanud keelatud ainete kasutamisele, läbis  Ameerikas ka valedetektoritesti ning see näitas, et Šmigun räägib tõtt.

"Võib-olla on see naeruväärne, aga minu jaoks oli see test oluline. Tegin selle iseenda, oma pere ja lähedaste pärast. Kavatsen kasutada kõiki seadusega lubatud asju, et tõestada - ma pole süüdi!" rääkis Šmigun-Vähi. "Kui seda tõsiselt ei võeta, ega ma nutma ei hakka."

"Kui ma Torinos need medalid võitsin, oli see minu jaoks elu ja surma küsimus. Nüüd on minu elus kõige tähtsmaks lapsed ja perekond, aga muidugi kahju, kui need medalid muuseumist ära võetakse. Samas ajab see mind aga kohutavalt närvi, sest ma pole ju süüdi!"

"Tahan, et ausus võidaks. Olen valmis lõpuni minema, võtku see kasvõi 10 või 20 aastat!"

Šmigun-Vähi Torino mängude B-proove analüüsitakse pärast Sotsi mängude lõppu ja siis peaks saama ka täpsemalt selgeks, milliste keelatud ainete kasutamises Šmigun-Vähit süüdistatakse.