Kristina Šmigun-Vähi.Foto: MATI HIIS
Sotši 2014
20. veebruar 2014, 09:30

Saksa raadiokanal: Šmigun-Vähi Torino dopinguproov positiivne (110)

Saksamaa raadiokanali Deutschland Funk teatel on neli 2006. aasta Torino olümpiamängude dopinguproovi andnud positiivse tulemuse ning vähemalt üks neist kuulub seal kaks kuldmedalit võitnud eestlannale Kristina Šmigun-Vähile.

Raadiojaama andmete kohaselt pole teada, kas ka ülejäänud positiivsed proovid on Šmiguni omad või mitte. Küll on teada, et kõik neli on andnud kestvusala(de) esindaja(d).

Deutschland Funki väitel on neist neljast proovist avastatud anaboolsete steroidide jälgi - toonaste testimismeetoditega polnud need avastatavad, praegustega aga on.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee on teatanud, et ei kommenteeri Torino mängudel antud proovide korduskontrollimise tulemusi enne Sotši olümpia lõppu.

Teatavasti teatas ka Vene meedia Sotši mängude eelõhtul Torino neljast positiivsest dopinguproovist - nende väidete kohaselt on need kõik andnud Eesti sportlane või sportlased, kuid nimesid ei mainitud.

Sama päeva õhtul esines Šmigun-Vähi avaldusega, et löögi all on ainult tema, kuid kahtlasi tulemusi andsid vaid A-proovid ja B-proovide tulemused on veel selgumata.