Venemaa hokikoondis pettis oma fännide lootusi.Foto: Reuters / Scanpix
Sotši 2014
20. veebruar 2014, 12:54

Venemaa hokiboss Tretjak: treenerid ei leidnud ründajatele sobivat taktikat (1)

Venemaa meedias on eile õhtupoolikust alates mõistagi peateema jäähoki ja oma koondise väljajäämine koduste olümpiamängude poolfinaalist.

Venemaa hokiliidu president Vladislav Tretjak tõdes intervjuus ajalehele Sport-Ekspress, et kaotus Soomele on häbiväärsem kui nelja aasta eest Vancouveri mängude veerandfinaalis Kanadalt saadud saun, sest nüüd mängiti kodus ja oldi peafavoriiid.

Kriitikanooled lendasid peatreeneri Zinetula Biljaletdinovi suunas, kes ei suutnud leida staarründajatele sobivat mängutaktikat. Venelaste rünnak sujus raskelt ja seda kinnitavad numbrid: Sotšis visati keskmiselt 2,4 väravat mängus, varasematel olümpiatel oli see arv olnud alati üle 3.

"Püüdsin riietusruumis mehi veidi lohutada. Neile tikkus seal nutt peale. Malkinile, Kovaltšukile. Ovetškinil olid juba jääl silmad pisarais. Kui jõudsin riietusruumi, valitses seal haudvaikus. Ütlesin, et kõigil on häbi. Mul mitte vähem kui teil. Elame seda mõnda aega üle, aga elu läheb edasi. Peame tegema möödunust järeldused ja vaatama ettepoole," rääkis endine legendaarne väravavaht.

Ta tõdes, et madal resultatiivsus oli selgelt treenerite viga. "Fakt, et viskasime Soomele ühe värava, Slovakkiale mängust null. Töö rünnakuga jättis soovida."

Kas Biljaletdinovi leping lõpetatakse?

"See pole tänase päeva küsimus. Seda ei otsusta kindlasti mitte hokiliidu president üksi, vaid juhatus."

Kas ta võib ise paluda end ametist vabastada?

"Seni pole ma Zinetulalt sääraseid sõnu kuulnud."