Õhtulehe hokistuudioVideo: VILJAR VOOG
Olümpiastuudio 2014
21. veebruar 2014, 11:45

JÄRELVAADATAV: Rooba: võidab Soome! Pukk: võidab USA! (4)

Kell 11 eetris olnud Õhtulehe olümpiastuudios keskendusime jäähokile, kus täna on kavas poolfinaalid Soome - Rootsi ja USA - Kanada.

Stuudios oli külas Soome kõrgliigas Espoo Bluesi eest mängiv Robert Rooba, kes ennustas põhjanaabritele kuldmedalit. Mäletatavasti lülitati veerandfinaalis 3:1 välja suur Venemaa ise ning nüüd minnakse vastamisi igipõliste rivaalide rootslastega!

"Soomlased mängivad lihtsat mängu, ei ürita asja väga keeruliseks ajada. Samamoodi on neil hea kooslus vanadest legendidest ja noortest tähtedest. Neil on nii väga hea potentsiaal jõuda olümpiakullani," rääkis Rooba.

Rooba võrdles Rootsi ja Soome poolfinaali Soome-Venemaa veerandfinaaliga. "Rootsi on Venemaaga võrreldes siiski ehk paremas seisus ning tuleb kindlasti põnevam lahing," arvas ta. 

Samuti meeldib Roobale, et juba poolfinaalis on Põhja-Ameerika lahing. "See on hea, et nad finaalis kokku ei saanud, jumal hoidku selle eest, kui igav see oleks olnud. USA on näidanud turniiril võib-olla kõige paremat mängu üldse, Kanada puhul on tegemist individuaalselt paremate mängijatega ja juba see, et nad Lätiga (Kanada võitis 2-1) niimoodi raskustes olid, näitab, et nad pole selle meeskonnaga oma parimas vormis."

Viasat Sport Balticu hokiekspert Vallot Pukk analüüsis Venemaa põrumist ja tema ennustas, et kulla saavad kaela Ameerika Ühendriikide mängijad.

Lisaks proovis saatejuht Merili Luuk ise väikestviisi hokimängijaks saada!