Kanada naiste jäähokikoondis - jälle olümpiakuld! Foto: AFP / Scanpix
Sotši 2014
20. veebruar 2014, 21:59

ÜLIKÕVA LAHING! Naiste hokikuld neljandat korda järjest Kanadasse! (4)

Kui USA ja Kanada meeskonnad suudavad homses poolfinaalis pakkuda pooltki sellist hokišõud nagu samade riikide naiskonnad tänases finaalis, võib maailma hokipublik väga rahul olla.

Mõne päeva eest esitati Rahvusvahelise Jäähokiliidu (IIHF) presidendile Rene Faselile küsimus, kas USA ja Kanada väga suur üleolek muust maailmast ohustab naiste jäähoki olümpiastaatust. "Kindlasti mitte, naiste jäähoki ei kao olümpialt kuhugi," kõlas Faseli vastus.

Tänane finaal tõestas, et ei tohigi kaduda. Matš oli põnev, võitluslik, emotsionaalne. Põhimõtteline duell nii kõrgetele panustele, kui üldse võimalik. Täiuslik spordielamus. Just selline, mille nimel olümpiamänge peetakse. Bolšoi jäähalli kogunenud 10 639pealine publik oli totaalselt sillas.

USA juhtis veel 3.26 enne normaalaja lõppu 2:0, aga Kanada jõudis 55 sekundit enne lõppu viigini, mis viis mängu lisaajale. Seal teenis USA arvulise ülekaalu, aga kohe karistati ka üht ameeriklannat ning peagi ka teist.

Neljakesi kolme vastu mängides jõudis Kanada sihile, neljandat järjestikust olümpiakulda tähendas Marie Philip Poulini värav, kui mängitud oli 68.10. Võit oli Kanadale erakordselt magus, sest eelmisest seitsmest MM-finaalist olid USA-le kaotatud viis. 

Hayley Wickenheiser, Caroline Oullette ja Jayna Hafford on nüüd neljakordsed olümpiavõitjad. Erinevalt mängudelt on sellise fenomenaalse saavutuseni jõudnud vaid laskesuusataja Aleksander Tihhonov.