Soome ja Rootsi selgitavad Sotši taliolümpia meeste jäähokiturniiri esimese finalisti.Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Sotši 2014
21. veebruar 2014, 16:25

Rootsi alistas esimeses poolfinaalis Soome ja jõudis olümpiafinaali! (13)

Täna selguvad Sotšis meeskonnad, kes mängivad pühapäeval meeste jäähokikulla peale. Esimeses poolfinaalis alistas Rootsi 2:1 Soome.
16:24
Ott Järvela, Bolšoi jäähokihall

Aitäh jälgimast otseülekannet Soome - Rootsi hokilahingust. Õhtuses mängus USA - Kanada on muuhulgas mängus ka see:

16:23

Robert Rooba ‏@RobertRooba Erik Karlsson...

Eduard Krigulson ‏@ekrigulson Rootsi läheb #Sochi2014 olümpia finaali ning Soome teist olümpiat järjest mängib pronksi mängu.
Valentina Kebrin ‏@ValentinaKebrin Yeaaaaaaah . ROOTSI :D
Riin ‏@Krrrmjauuu Rootsi võitis poolfinaali ja läheb finaali!!! #jeeeees #muahhhh:D
karlis ‏@PakkoKarlis 2-1 win rootsi,kahju soomest

16:21

Rootsi on nüüd võitnud kõik neli olümpiamängude poolfinaali, kus nad mänginud. Kes on nende vastaseks pühapäevases finaalis ja kellega kohtub Soome laupäevases pronksimängus, selgub täna õhtul.

16:20
Ott Järvela, Bolšoi jäähokihall

Rootsi on 2:1 võiduga olümpiafinaalis! Viimasel minutil asendas Soome väravavahi kuuenda väljakumängijaga, aga midagi arvestatavat vastase värava all üles võtta ei suudetud. Rootsi ajakirjanikud klõpsivad fotosid ja on väga rõõmsate nägudega, soomlased nukrad.

Mis mängu otsustasid? Soome suutmatus lüüa värav arvulisest ülekaalust, mida mängiti kokku 8.35 (sh 1.35 viiekesi kolme vastu) ning vist veidi ka Soome väravavahi Tuukka Raski haigestumine. Teda asendanud Kari Lehtonen ei mänginud kehvasti, aga Rootsi teise tabamuse puhul võinuks ta tegutseda õnnestunumalt. Võimalik, et Venemaa-mängu kangelase Raski puudumine pani Soome meeskonnale ka kerge psühholoogilise paugu.

16:15

Publikuarv on 9476, mis tähendab, et enam kui iga viies tool Bolšois on täitmata. Arvestades, et tegu on olümpiamängude poolfinaaliga, on sellest neetult kahju. Soome võttis aja maha, 1.06 lõpuni. Rootsi ees 2:1.

16:12
Ott Järvela, Bolšoi jäähokihall

Nii Soome kui ka Rootsi fänne on hallis vaid käputäis ja seetõttu pole atmosfäär teab mis võimas. Soome esiviisik Selänne-Granlund-Immonen-Timonen-Vatanen käib üha sagedamini jääl ning kaitses võetakse üha suuremaid riske, aga seis püsib muutumatuna. Rootsi juhib 2:1 ja mängu lõpuni on kolm minutit.

16:07

Soome ei mänginud ülekaalu kehvasti - litter püsis Rootsi tsoonis ja välja mängiti korralikud viskekohad, aga löögid lendasid kas mööda või langesid Henrik Lundqvisti saagiks.

16:04

9 minutit mängu lõpuni, Rootsi jätkuvalt 2:1 ees, kui Daniel Sedin võtab ründetsoonis rumala ja tarbetu 2minutilise karistuse. Rootsi senist 4 eemaldamist pole Soome suutnud väravaks realiseerida. Kuidas läheb nüüd?

16:00
ats

rootsi finaali
kõrini põtradest

16:00
finest

Elagu Soome!

15:58

Ott Alajõe ‏@ott204 viimane kord kui ma rootsi ja soome mängu vaatasin läksin ma 1:0 pealt magama ja hommikul ärgates oli seis 6:1 soomele. Dv trenni ära!
Valentina Kebrin ‏@ValentinaKebrin Rootsi Soome 2-1 yeaaah :D :D
Linda Siska ‏@SiskaL1nda "Eesti matus on ka huvitavam kui Soome pulm" Mingi Inimene

15:54
.

olen olnud kogu aeg Soome poolt aga täna mängu vaadates "viskas ära". uisutavad hästi, triblavad hästi aga näe ei suuda litriga värava kontuurile pihta saada!! Oleks vee, et mingid algajad, kuid nad on ju ELUKUTSELISED, kes teevad seda tööd iga jumalapäev! Ja ei suuda litrit suunata sinna kuhu tahavad ja seda pea terve gäng. Ja kui ei mõista siis saagu taha!! Õite mul asi rootslased on paremad ja nemad võitkugi ja las porod harjutavad veel. Ei saa ju Ameerikamaa vastu mingeid tolbajobe saata.

15:49

Kolmas kolmandik algas. Rootsi juhib 2:1. Kumb kahest kangest mängib pühapäeval olümpiafinaalis, kumma osaks jääb homne pronksimäng?

15:47

Rootsi meeskond rõõmustamas 2:1 juhtvärava üle. Viimane kolmandik on veel mängida. Kas Soome suudab kaotusseisust tõusta? Enne tänast on Soome ja Rootsi olümpiaturniiridel kohtunud 11 korda ning Soome on võitnud vaid kaks matši (lisaks 3 viiki ja 6 Rootsi võitu).

15:38

Kalev Välk ‏@KalevVlk Tegelt võiks Soome ikka võita ju, kuigi ega Rootsil ka viga pole. #hoki
Remo Murumaa ‏@RemoMurumaa Dvj soome tehke 2ra , tahan teid finaalis n2ha!!
Uku Kull ‏@ukuGem @PakkoKarlis soome peab võitma
Ott Alajõe ‏@ott204 Kes debiilik saab olla Rootsi poolt mai saa aru. pff,
R.V † ‏@tthedocumentary Nii palju kui ma hokit olen vaadanud, on alati Rootsi minu arust parim olnud

15:35
Ott Järvela, Bolšoi jäähokihall

Kui esimene kolmandik mängiti soojenduseks, siis teisel läks mänguks. Skoori avas Soome, aga Rootsi vastas kiiresti ning kasutas siis ära arvulise ülekaalu ja asus 2:1 juhtima.

Rootsi on teeninud neli ja Soome kaks 2minutilist karistust, ent meie põhjanaabrid pole 6.25 jooksul, mis arvulises ülekaalus mängitud, suutnud Rootsi väravavahti Henrik Lundqvisti üle mängida.

15:31

Just nii sündis Rootsi 1:1 viigivärav, kui Loui Eriksson lükkas terava nurga alt väravasse Jonathan Ericssoni söödu.

15:28
Ott Järvela, Bolšoi jäähokihall

Rootsi ees 2:1! Soome värava autor Olli Jokinen kukutab vastase ja teenib 2minutilise karistuse, mille viimastel sekunditel (3.34 enne kolmandiku lõppu) kõmmutab kaitsja Erik Karlsson siniselt joonelt litri Kari Lehtoneni väravasse. Ütleme nii, et mul on tunne, et Tuukka Rask oleks selle viske tõrjunud...

15:17
Ott Järvela, Bolšoi jäähokihall

Rootsi viigistab, seis on 1:1! Esmalt teenib Marcus Kruger 2minutilise karistuse ning Soome saab arvulise ülekaalu, mille ajal ja järel hoitakse litrit kenasti Rootsi tsoonis, ent väravani ei jõuta, sest pealevisetel napib täpsust. Rootsi ütleb aitäh ja nõelab vastu - 32. minutil viigistab Loui Eriksson mänguseisu 1:1-le.

15:12

Ott Alajõe ‏@ott204 soome poikad nii tublid :)
Kirke M. ‏@vorstipidu hästi soome tubli naiss gg
mmarilyn ‏@mmannuuu Neiudega Soome-Rootsi mängu vaatamine! 😄👍 #Sochi2014 #leijonat

Loe rohkem