Kaks suurt. Bjørn Dæhlie ja Ole Einar Bjørndalen. Kumb on suurem, on suuresti maitseasi.Foto: AFP / Scanpix
Sotši 2014
21. veebruar 2014, 15:18

Ole Einar Bjørndalen utsitab Bjørn Dæhliet comebacki tegema

Aegade edukaimaks talisportlaseks tõusnud 40aastane laskesuusataja Ole Einar Bjørndalen näitas, et oskab ka nalja visata.

Kuna nii Bjørndalenil kui ka Bjørn Dæhliel on olümpialt võidetud kaheksa kulda, kuid laskesuusatajal on medaleid 13 ja endisel murdmaaässal 12, tituleeritakse Bjørndalen aegade suurimaks. Mees ise jäi ajakirjanikele intervjuusid andes väljapeetuks: "Bjørn oli omaette klassist. Meil on nüüd rohkem võistlusi ja laskesuusatajatel on ka kaks teatesõitu. Meie saavutusi võrrelda pole päris õige."

Pisut lõõpimist Bjørndalen endale siiski lubas. Ta leidis, et 46aastane Dæhlie võiks nüüd suurde sporti tagasi tulla. "Ma võin talle laenata oma haagiselamut, milles elasin terve suve," muheles laskesuusalegend, kel on meeste teatesõidus hea võimalus võita karjääri üheksas olümpiakuld. Sotši olümpia järel on ta lubanud karjäärile joone alla tõmmata.

"Ole Einar on suurim Norra sportlane, kummardan tema eest imetlusest,“ kiitis Dæhlie kaasmaalast ja võttis tema ees mütsi maha. FISi egiidi all tegi Dæhlie ametlikult karjääri viimase võistluse 2003. aastal, kui sai Tartu maratonil 16. koha.