Evi Sachenbacher-Stehle Foto: SERGEI KARPUKHIN
Sotši 2014
21. veebruar 2014, 19:08

DOPINGUPOMM: kahekordne olümpiavõitja Sachenbacher-Stehle kasutas keelatud ergutit (9)

Saksamaa olümpiakomitee kinnitas, et laskesuusataja Evi Sachenbacher-Stehle dopinguproov on osutunud positiivseks ning Sotšis ühisstardist sõidus neljanda koha saanud sportlane on koondisest eemaldatud ja tagasi kodumaale saadetud. Sachenbacher-Stehle on teatavasti endine murdmaasuusataja, kes on karjääri jooksul võitnud viis olümpiamedalit, sealhulgas ka kaks kulda.

Sachenbacher-Stehle dopinguproovid on näidanud keelatud erguti metüülheksanamiini kasutamist. Positiivset testi kinnitas ka Sachenbacher-Stehle ka ise, kuid mõistagi pole tal enda sõnul õrna aimugi, kuidas keelatud ained tema organismi sattusid.

"See on tõeline õudusunenägu, sest ma ei suuda kuidagi selgitada, kuidas taoline positiivne tulemus on võimalik," seisis Sachenbacher-Stehle avalduses.

"Võin kinnitada, et teadlikult pole ma keelatud aineid manustanud ning kavatsen teha kõik endast oleneva, et see asi saaks täielikult selgeks," lubas Sachenbacher-Stehle ja lisas, et kõik tema poolt kasutatud toidulisandid olid läbinud laboratoorse kontrolli või saanud tootjatelt garantii, et need ei sisalda midagi keelatut.