Kadri Lehtla jaoks möödusid olümpiamängud pettumuste tähe allFoto: STANISLAV MOSHKOV
Sotši 2014
21. veebruar 2014, 19:35

Lehtla: ligi kolm nädalat nendel radadel oli minu jaoks liig. Jurlova: olin täna must luik, kes asja tuksi keeras (13)

Eesti laskesuusaneiud lõpetasid Sotši olümpiamängude teatesõidu 16. kohaga. Kõige rahulolematum oli võistluse järel mõistagi kolmandas vahetuses sõitnud Daria Jurlova, kes pidi läbima ka ühe trahviringi.

"Sõrmevigastus nüüd eriti tunda ei andnud, aga sõitsin ka valuvaigisti toel. Püstilaskmises tuli see trahviring ikka ära, olin täna naiskonna must luik, kes asja tuksi keeras," kirus Jurlova, ent lisas siiski: "Olümpia oli samas suurepärane kogemus, andis kõvasti indu edaspidiseks."

Avavahetuses sõitis Kadri Lehtla, kes hoidis püstitiiru järel 8. kohta, kuid kukkus seejärel ühel laskumisel ja langes esikümnest välja.

"Kukkusin laskumisel ühes kuvis, sest võtsin seda tehniliselt valesti. See tõmbas hoo maha ja mõned konkurendid pääsesid mööda, enne seda olin kenasti pundis. Viimasel tõusul tõmbasin ennast kinni. Täna olid nii jalad kui rada pehmed, tehniliselt üks selle olümpia keerulisemaid tingimusi."

"Laskmine on aga minu praeguse hetke tase. Ligi kolm nädalat nendel radadel oli minu jaoks liig. Olümpia oli minu jaoks nagu tavaline võistlus, rajal tundsin end üldiselt hästi, aga ei suutnud ära realiseerida. Kahju, et laskmine alt vedas, hooaja alguses oli veel üsna hea seis. Nojah, see padrunite jama ka veel... Nüüd seisab ees kolm MK-etappi, tahaks hooaja hea tundega lõpetada," rääkis Lehtla.

Teist vahetust sõitnud Grete Gaim jäi tänase võistlusega aga üldjoontes rahule: "Suusad olid täna väga head, selle olümpia parimad, tänusõnad hooldemeestele! Laskumistel andsin täna ära, aga mitte väga palju. Teise ringi jõudsin veel üsna hästi sõita, aga viimaseks olin juba tühi. Arvan siiski, et tegin oma ära. Loodan, et juunioride MM-il olen paremas vormis."

Vahepealse haiguse kiuste täna rajale tulnud Johanna Talihärm: "Haigusevimm pole endiselt kadunud. Taastusin vahepeal neli päeva alumises olümpiakülas ega treeninud. Kõike seda arvestades imestan, et täna üldse normaalselt sõita jõudsin. Ennast tagasi ei hoidnud, kuid viimasele ringile ikkagi ei saanud."