Kauri Kõiv: "Olümpia tervikuna oli - väga kurb tunnistada - täielik läbipõlemine"Foto: STANISLAV MOSHKOV
Sotši 2014
22. veebruar 2014, 20:03

Laskesuusatajad olümpiast: pettumus, läbipõlemine, ebareaalselt kehv... (18)

Eesti laskesuusatajad Daniil Steptšenko, Kalev Ermits, Kauri Kõiv ja Roland Lessing lõpetasid teatesõidu 17. kohaga. Olümpiat kokku võttes meestel mõistagi põhjust hõisata ei olnud.

"Oma ära ikkagi ei teinud - rahul olnuks kohaga esikümnes. Ilma lisapadrunita oleks sinna ilmselt ka jõudnud. Võistlus oli siiski teisest mastist kui segateates. Jõudsin sõita ja ka laskmine oli pingelisem. Soovisin ise esimest vahetust sõita, viimase kahe MK-etapi põhjal tundus, et see sobib mulle," kommenteeris Steptšenko ja lisas: "Olümpiale üldiselt paneks hindeks "kolme" - see vorm, mis mul oli, seda siin ka näitasin." 

Nooruke Kalev Ermits: "Lamadeslaskmine tuli hästi välja, püstilaskmises kukkusin kahjuks rabistama. Ei olnud piisavalt kannatlik. Lähtepositsioon oli külla hea, aga ma ise pole veel sellisel tasemel võistlemiseks valmis."

"Olümpial tervikuna olen oma soorituses pettunud, teisalt on heameel, et siia üldse pääsesin. Täna jään tugevamatele alla igas elemendis - nii laskmise kui sõidu kiiruses ja tehnikas."

Jaanuari alguses Oberhofi MK-etapil sprindis kuuenda koha saanud Kauri Kõiv: "Täna jätkus minu selle olümpia rada. Rajal rammu oli, aga suusavalik oli täna pisut ebaõnnestunud ning laskmise kohta pole hoopiski midagi rõõmustavat öelda."

"Olümpia tervikuna oli - väga kurb tunnistada - täielik läbipõlemine. Eks maailma karika etapi kuues koht pani teatud pinged peale - nägin, et esikümnesse jõudmine pole võimatu. Selge, et juhuslikult esikümnesse ikka ei sõida. Et tookord kuuendalt kohalt tagaajamises 44-ndaks kukkusin, näitas, et palju on kinni mentaalses pooles. Suhtlesin pärast seda psühholoog Kristel Kiensiga ja sain ka abi, aga see töö on veel pooleli, nagu näha."

"Olümpiaeelne treeninglaager läks korda, ka laskmine tuli üllatavalt hästi välja. Olümpial oli füüsis selle hooaja parim. Ometigi ei suutnud valmisolekut tulemusse valada."

Roland Lessing: "Lamadeslaskmises ei saanud hakkama. Sõiduga läksin ühest konkurendist mööda ja ühe lasin ise mööda - koht jäi seega samaks mis alustades. Ebareaalselt kehv esitus."

"Kogu see olümpia oli kehv, sprindi üks näpuviga pani kogu olümpia lukku. Laskmises oli kogu koondis äärmiselt kahvatu, minu arvamus on, et laskmine on eelkõige peas kinni."

"See oli kindlasti minu viimane olümpia. Järgmise aasta MM-i Kontiolahtis kaalun - võiksin olla ikkagi väike ora noorte jaoks."